HKU

Studenten van HKU maken online gokverslaving bespreekbaar

8 december 2016Oma krijgt bezoek van familie voor haar verjaardag, maar sluit de gordijnen omdat ze liever gokt op een website. Dit is het verhaal van de eerste film uit een reeks die HKU-studenten maken om mensen bewust te maken van de risico's van online kansspelen. De verwachting is dat de overheid gokken via internet gaat legaliseren.

Campagne
Voor een kleine groep mensen is gokken een gevaarlijk spel. Het Centrum voor Verantwoord Spelen werkt samen met studenten van HKU Media aan een campagne om mensen er van bewust te maken dat online gokken verslavend kan zijn. Onder het motto: ‘Gokken moet leuk blijven, dus hoe ver ga jij?’ presenteren studenten Illustration, Image and Media Technology, Audio Visual Media, Graphic Design en Photography een humorvolle campagne die gericht is op preventie en bewustwording van online gokverslaving. De uitkomsten van dit project zijn live te zien tijdens de Showcase Intermedia HKU op 19 januari in Utrecht. Hier worden de projecten gepresenteerd die studenten van HKU Media verwezenlijken in samenwerking met externe opdrachtgevers.

Over Centrum voor Verantwoord Spelen
Het Centrum voor Verantwoord Spelen is een onafhankelijke stichting en non-profit organisatie, opgericht als missing link tussen kansspelindustrie en verslavingszorg. De focus ligt op verantwoord spelen en voorkomen van kansspelverslaving, en actief bijdragen aan een professionele, sociaal geaccepteerde kansspelindustrie.

Over HKU
HKU onderscheidt zich met hoger onderwijs in de kunsten en de media en is een drijvende kracht in opleidingen en innovatie voor de creatieve industrie. Aan HKU studeren bijna 4000 studenten aan acht schools: Beeldende Kunst, Design, Muziek en Technologie, Games en Interactie, Kunst en Economie, Media, Utrechts Conservatorium en Theater. Daarnaast heeft HKU vier expertisecentra: Onderzoek en Innovatie, Educatie, Creatief Ondernemerschap en Creatieve Technologie.

Meer informatie

Campagne
hashtaghoevergajij.nl

Centrum voor Verantwoord Spelen
www.centrumvoorverantwoordspelen.nl

HKU Media
www.hku.nl/media

HKU InterMedia Showcase 19 januari
www.hku.nl/intermedia