HKU

SoapShopSessie #6: Leer game-engine Unity kennen

Datum: 6-3-2019
Plaats: HKU-locatie Oudenoord, kamer 0.50
Tijd: 09.30 - 13.00 uurIn deze introductieworkshop voor game engine Unity3D krijg je van Aaron Oostdijk, docent bij HKU Games en Interactie, een overzicht van de onderdelen waar Unity uit bestaat. We gaan met een aantal van die onderdelen aan de slag om gewend te raken aan de meest voorkomende (en uit onze ervaring meest gevraagde) Unity workflows.

Wat is Unity?

Unity is een relatief toegankelijke game-engine voor de ontwikkeling van computerspellen voor zowel pc, consoles, mobiele apparaten en websites. Dit achtergrondverhaal op Gamer.nl is al een paar jaar oud en wat gedateerd, maar geeft wel inzicht in de ontstaansgeschiedenis van het platform. Deze Wikipedia-pagina is wat droger maar heeft up-to-date informatie.

Let op: om met deze SoapShop mee te doen, heb je een laptop nodig!

Over de SoapShopSessies

Het Expertisecentrum Creatieve Technologie van HKU organiseert maandelijks een zogeheten SoapShopSessie rond een bepaald thema dat raakt aan technologie en kunsten. Het is deels een podium (soapbox) en deels een workshop, vandaar SoapShop. Deelnemers zijn medewerkers van het centrum, andere HKU-medewerkers, gemotiveerde studenten en eventueel externen.

Aanmelden

Meld je aan door een mailtje te sturen naar Aaron Oostdijk: aaron.oostdijk@hku.nl.