HKU

Onderzoeksfestival Musework Live

Datum: 12-5-2019 TM 16-5-2019
Plaats: Meerdere locaties
Tijd: 9.00-17.00 uur

Docenten, studenten, medewerkers, makers, ontwerpers en kunstliefhebbers zijn van harte welkom op de gezamenlijke afsluiting van het onderzoeksfestival Musework Live! op donderdag 16 mei 2019. Het lectoraat Kunst en Professionalisering biedt je een levendig programma waarin praktijkonderzoekers vertellen over hun muzische perspectieven op goed werk. Ook is er een filmvertoning, voeren we gesprekken met de zaal en presenteren we twee nieuwe publicaties!

De afsluiting is het hoogtepunt van een week vol activiteiten waarin we complexiteitsdenken verbinden aan makerschap. We werken in co-creatie met een groot aantal kennis- en samenwerkingspartners in verschillende werkplaatsen, sessies en bijeenkomsten aan het formuleren van oplossingen voor wicked problems. Aanmelden doe je hier.

Wicked problems zijn complexe vraagstukken die zich niet op de tekentafel laten oplossen maar vragen om inventieve en onconventionele oplossingen, oftewel wicked solutions.

Tijdens Musework Live staan daarom onorthodoxe en spannende benaderingen centraal vanuit het perspectief van makers: kunstenaars, artiesten, musici en ontwerpers in de breedste zin. Een aantal onderdelen zijn besloten, maar andere zijn openbaar en gratis toegankelijk!

Filosofisch ontbijt

Het motto van het lectoraat is: Een muzisch perspectief op goed werk. Met deze zin in gedachten lezen we met onze kenniskring en collega’s elke maandag uit 'Over levenskunst' van filosoof Joep Dohmen. Hierin heeft Dohmen fragmenten uit teksten van beroemde filosofen die zich hebben bezig gehouden met wat 'goed leven' is. We lezen op maandag 13 mei, de aftrap van het onderzoeksfestival, ook een hoofdstuk en jij kunt meedoen!
Hier vind je meer info over het ontbijt.

Op woensdag 15 mei is er op de Hogeschool Utrecht een lunchlezing door Daan Andriessen. Ook daar ben je welkom.

Verslaglegging

We organiseren tijdens deze week een reizend gezelschap van reporters dat alles wat er gebeurt verslaat onder de titel ‘Musework live on tour’. In de vorm van filmopnames, interviews, registratie, foto’s en andere manieren van maken brengen zij de kennis en resultaten van onze onderzoeksactiviteiten een stap verder door er direct iets van te maken en te delen met anderen. Via ons digitale onderzoeksplatform Musework.nl zijn al onze activiteiten en ervaringen per dag te volgen.

Samenwerking

We werken in co-creatie met een groot aantal kennis- en samenwerkingspartners in verschillende werkplaatsen, sessies en bijeenkomsten. Partners zijn de Universiteit Utrecht (UU) het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), het Landelijk Kennisplatform Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), de Hogeschool Utrecht (HU) en Movisie, kennisinstituut voor sociale vraagstukken.