HKU

Met CREATE boetseer je je eigen HKU-relatiegeschenk

19 april 2016


Relatiegeschenken komen in alle vormen en maten, maar met het nieuwe relatiegeschenk van HKU kun je zélf alle mogelijke vormen maken. CREATE is een papierklem die zacht wordt in warm water, waarna je het in elke vorm kunt boetseren. Dus heb je liever een kledinghaak, boekenlegger of plantenbakje, dan heb je dat zelf zo geregeld. Op designbeurs Salone Del Mobile in Milaan deelde HKU het geschenk afgelopen week voor het eerst uit.

CREATE is ontworpen door Ricky Langeveld en Maurits Büsse , alumni Product Design van HKU. Het materiaal is een kneedbaar en biologisch afbreekbaar plastic dat in warm water zacht wordt. Daardoor kun je het materiaal met je blote handen kneden. In de bijbehorende handleiding lees je hoe dat precies in z’n werk gaat en vind je voorbeelden van toepassingen. Het geschenk is bedoeld voor externe relaties van HKU, met name internationale partners.

Gelukkige ontvangers van de CREATE-papierklem kunnen hun creaties delen met HKU via de Engelstalige Facebookpagina facebook.com/theartofhku. Een team van kunstprofessionals kiest ieder jaar een winnaar uit de uitzendingen. Die worden beoordeeld op de creativiteit, praktische toepasbaarheid en schoonheid van het ontwerp. De winnaar krijgt natuurlijk alle eer en ontvangt bovendien een ticket om het Exposure-afstudeerevenement bij te wonen in Utrecht. Op 1 april 2017 is de eerste deadline voor inzenders.

De CREATE-papierklem is mede tot stand gekomen door een samenwerking met Crafts Council Nederland.