HKU

Lunchconcert en masterclass Michael Collins

Datum: 20-2-2020 TM 21-2-2020
Plaats: Fentener van Vlissingenzaal en lokaal K108, Mariaplaats 27, Utrecht


Entree gratis, reserveren niet nodig 


Op donderdag 20 februari 2020 zal een lunchconcert verzorgd worden door de “Collins Triad”, bestaande uit klarinettist Michael Collins, celliste Pamela Smits en pianist Tobias Borsboom.
Het concert start om 11:30 in de Fentener van Vlissingenzaal en het programma zal bestaan uit werken van Carl Frühling, Robert Schumann en Ludwig van Beethoven.

De tot de absolute wereldtop behorende Brit Michael Collins is een van de meest complete muzikanten van zijn generatie. Niet alleen heeft hij al decennialang een internationale carrière als solist, maar hij staat de afgelopen jaren ook als dirigent hoog aangeschreven. Recente hoogtepunten als gastdirigent en in een dubbelrol als solist en dirigent omvatten engagementen met het Melbourne Symphony Orchestra, BBC Symphony Orchestra en het Zurich Chamber Orchestra. Van 2010 - 2018 was hij chefdirigent van de City of London Sinfonia.

De in Canada geboren Nederlandse celliste Pamela Smits staat bekend om haar fenomenale techniek, haar bevlogen natuurlijke manier van spelen en muzikale veelzijdigheid. “Smits’s technical wizardry is nothing short of amazing, but it’s secured in service to an equally instinctive musicality”. American Fanfare. Ze gaf concerten in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, de Antillen, Costa Rica, Finland, Hong Kong, Israël, Schotland en vele landen in Europa. Haar uitgebreide repertoire is een weerspiegeling van haar brede muzikale interesses en omvat composities uit alle stijlperiodes. Zo soleerde ze in celloconcerten van C.Ph.E. Bach, Beethoven (tripleconcert), Boccherini, van Gompel, Gulda, Händel, Haydn, Hans Kox, Schumann, Tchaikovski en Vivaldi (viool&cello).

Pianist Tobias Borsboom onderscheidt zich met zijn fijnzinnige pianistische kwaliteiten en poëtische, kleurrijke interpretaties. Als winnaar van de Dutch Classical Talent Award speelt hij sinds 2015 in de concertzalen van Nederland. Zijn solorecitals geven blijk van zijn belangstelling voor hedendaagse muziek en zijn debuutalbum Wanderer (Label 7 Mountain Records, 2017) is met veel lof in de pers en media onthaald. “..we bevin­den ons wel in een fantasierijke en zeer afwisselende wereld die de grote pianisti­sche kwaliteiten van Borsboom tot in de finesse recht doet ... hij doet ermee wat hij wil, hij tovert associaties en connecties uit een imaginaire hoge hoed. Is dat niet synoniem aan tovenarij?’

Aansluitend op de masterclass zal Michael Collins op donderdag 20 en vrijdag 21 februari masterclasses verzorgen voor de klarinetstudenten van HKU Utrechts Conservatorium.
Deze masterclasses zullen plaatsvinden in K1.08.