HKU

Interactive Narrative Design Think Tank

Datum: 29-9-2019
Plaats: Hekmanfoyer, Stadsschouwburg Utrecht
Tijd: 20.00 - 22.00 uur


Koop kaartje https://www.filmfestival.nl/samenstelling/interactive-narrative-design-meetup/ 
Tijdens de Interactive Narrative Design Think Tank op het Nederlands film Festival (NFF) delen meerdere professionals hun visie op de mogelijkheden van makers om het creatieve en economische potentieel van interactieve narratieven ten volle te benutten. Gepresenteerd door Hartmut Koenitz, lector Interactive Narrative Design aan HKU.

Aan de hand van voorbeelden als de game Heavy Rain, de prijswinnende interactieve documentaire The Industry (VPRO) en Netflix’s interactieve aflevering van de populaire serie Black Mirror: Bandersnatch onderzoeken we welke groeipijnen deze spannende nieuwe vertelkunst moet overwinnen om écht op het volgende niveau te komen.

Digitale verteltechnieken bieden makers immers ongekende mogelijkheden om hun publiek te betrekken bij hun producties. Verdere ontwikkeling is noodzakelijk om het creatieve en economische potentieel van interactieve narratieven ten volle te benutten.

Vragen stellen

Vragen die tijdens deze sessie aan bod komen: waar staan we met het opleiden van nieuw talent en hoe zorgen we voor doorontwikkeling van professionals? Hoe komt het dat goede voorbeelden uit het verleden nauwelijks navolging krijgen? Hoe initiëren we nieuw onderzoek en zijn eerdere onderzoeksresultaten wel goed beschikbaar? Experts uit diverse velden (game design, AI educatie, digitale media en televisie,) delen hun standpunten en ervaring.

Over het programma

De Interactive Narrative Design Think Tank vindt plaats op zondag 29 september van 20.00 tot 22.00 uur in de HekmanFoyer van de Utrechtse stadsschouwburg. Uitgangspunt is de gewaagde stelling dat 21ste eeuwse verhaalkunst de erkenning, rijping en professionalisering van een specifiek ambacht vereist dat zich onderscheidt van bestaande beroepen als scriptschrijven en animeren.

Niet te missen voor filmmakers, animatoren, game designers, videokunstenaars, journalisten en andere vertellers. Kaartjes kosten 8 euro.