HKU

HKU toont het onderwijs van de 21ste eeuw op de Learning Experience Design Conference

16 maart 2017Leren kun je overal en je leven lang. Vanuit huis door het volgen van een online cursus, in de trein door het oefenen met een taalapp, op het werk door het volgen van een training en in de klas door een Virtual Reality bril op te zetten. Maar wat is de beste manier om al deze nieuwe onderwijsvormen in te zetten? Hoe creëer je de beste leerervaring? Na het overweldigende succes van vorig jaar gaan professionals hier dieper op in tijdens de Learning Experience Design Conference 2017 op 16 maart in het Wijnhavencomplex in Den Haag. HKU is mede-organisator en verzorgt meerdere interactieve sessies.

Learning Experience Design (LXD) is een beweging van designers, docenten, onderwijskundigen, wetenschappers, publicisten en andere experts op het gebied van innovatief onderwijs. LXD is een integrale designmethodologie die de creatieve en disruptieve kwaliteiten van designers combineert met de passie en expertise van onderwijzers om unieke leerervaringen te ontwerpen.

Met organisatoren en sprekers vanuit verschillende disciplines belooft de conferentie dit jaar diverser en internationaler te zijn. Bij LXD versterken inhoud, proces, technologie en ruimte elkaar, vullen elkaar aan en zorgen voor de optimale leerervaring. Een multidisciplinaire aanpak is daarbij essentieel.

Inhoud van het programma

Na een plenair gedeelte met keynotes van Learning Experience Design expert Niels Floor en rigorous learning expert Oscar Garcia-Panella gaan deelnemers naar één van de drie verdiepende ochtendsessies. Willem Jan Renger, hoofd van de Innovatie Studio van HKU, verzorgt één van deze sessies.

Daarna kunnen deelnemers vooral zelf aan de slag. Bijvoorbeeld bij de workshop van learning experience designer Andy Sontag van Kaospilots (Denemarken) of bij Beerend Hierck (LUMC), universitair docent Anatomie en Embryologie die experimenteert met de Hololens voor (bio)medisch onderwijs. HKU'ers Joris Weijdom en Evert Hoogendoorn delen ieder hun visie op vernieuwende leermethoden. Hester Bijl, de vice-rector magnificus van de Universiteit Leiden opent de conferentie.

De organisatie van de Learning Experience Design Conference ligt dit jaar in handen van Shapers, het Centre for Innovation van de Universiteit Leiden en HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht).

Bekijk de video van vorig jaar

Meer informatie:

Bezoek de website