HKU

Componist en sound designer Dennis Braunsdorf genomineerd voor internationale filmmuziekprijs

20 oktober 2014 | webredactie@central.hku.nl


Still uit 'Jack' Still uit 'Jack'

HKU-student Dennis Braunsdorf is genomineerd voor de Peer Raben Music Award met zijn muziek voor de korte animatiefilm Jack. Dennis Braunsdorf voltooide vorig jaar zijn Bachelor of Music en volgt nu aan HKU de Master of Music, Pathway Music Design. Daarnaast werkt hij als freelance componist voor o.a. Hans van Hemert, Symbol Music, Jessica de Rooij, Batenburg and Braunsdorf, Massive Music, Sizzer Music en Studio Qualia.

Jack
Jack (regie: Quentin Haberham, HKU Media, 2014) is een korte ontroerende film over vriendschap en romantiek op de vuilnisbelt. De film werd eerder al geselecteerd voor de Europese competitie voor studentenfilms (HAFF) en in Stuttgart bekroond met de Lapp Connected Award.

De Peer Raben Music Award is een internationale prijs, die jaarlijks uitgereikt wordt aan jonge componisten voor de beste soundtrack van een korte film. Dennis Braunsdorf, werd al eerder genomineerd voor de Peer Raben Music Award met zijn muziek voor de afstudeerfilm Rood van Jasper Ten Hoor (HKU Media, 2013). Met de muziek voor die film sleepte Braunsdorf dit jaar nog de Buma Music in Motion Award in de wacht.

De Peer Raben Music Award is een initiatief van SoundTrack_Cologne. De prijsuitreiking vindt plaats op 22 november in Keulen.