HKU

College Breakout: Wil je jouw idee naar een hoger niveau tillen?

Datum: 17-2-2020
Plaats: Garage van de Kinderboerderij, tegenover Pastoe
Tijd: 16:30 - 20:00


Voor: alle HKU College studenten en alumni  

Plaatsen: Wil je deelnemen aan deze of een andere College Breakout, maar geen HKU College student of alumni? Neem dan contact op via info@nannewytze.nl


When it can’t be done, do it. Otherwise it doesn’t exist.
- Paul Arden


Ideeën, we hebben ze allemaal. Voor een nieuw bedrijf, een innovatief product, of misschien wel een terugkerend evenement. Zelfs als je denkt van niet, zitten ze toch ergens in je hoofd. Maar hoe zorg je ervoor dat die hersenspinsels ook daadwerkelijk het licht zien? Zodat je ze vast kan pakken, voelen, ruiken, of proeven.

Tijdens deze avond ontdekken we samen wat er nodig is om een idee over de bühne te krijgen. Met levensechte voorbeelden en vooral heel veel doen. Zodat je na deze avond nooit meer op een verjaardag of in de kroeg hoeft te zeggen: “Ja, dat heb ik ook een keer bedacht, alleen nooit uitgevoerd.”

Over Joris Roovers
"Ik ben schrijver, maker, maar in de eerste plaats vooral ondernemer. Ik doe graag wat niet kan, waarvan anderen zeggen ‘je bent gek’. Dat levert je het meeste op. Zo bedacht ik zelf ooit een concept voor een guerilla restaurant, ontwikkelde ik een oldskool krant die uitgroeide tot een horecaplatform, schreef ik een boek over doodgewone dingen in vijf regels en open ik dit jaar een sportschool voor ideeën. Tot zover de mooie dingen. De dingen die niet zijn gelukt, zijn niet op één hand te tellen.

Ik help ondernemers met het realiseren van een idee. Iets waarvan zij overtuigd zijn om het de wereld in te slingeren. Maar wat is nou een goed idee? Waarom doe jij wat je doet? Wat is eigenlijk de kern van jouw bestaan? Het begint allemaal met een antwoord op die vragen, en een beetje lef."

Wat zijn College Breakouts?
In een veranderende wereld staan we voor complexe en urgente vraagstukken zoals de klimaat crisis, razendsnelle technologische ontwikkeling en sociale vraagstukken. Stuk voor stuk uitdagingen die nieuwe vaardigheden en vormen van leiderschap van ons vragen. Het ontbreekt vaak niet aan de wil om te innoveren en vernieuwen maar hoe geef je verandering vorm in bestaande structuren en organisaties?

Tijdens College Breakouts gaan we aan de slag met deze vragen. Aan de hand van de ervaringen van gastsprekers uit allerlei disciplines en sectoren onderzoeken we hoe jij als ontwerper, sociaal ondernemer of creatief professional bruggen bouwt tussen disciplines en sectoren.

De College Breakouts zijn een vast onderdeel van HKU College. Tijdens deze Breakouts maak je op een snelle en effectieve manier kennis met belangrijke innovatietheorieën, nieuwe technologieën én de persoonlijke verhalen achter innovatie. Verhalen die verbinden en je blikveld verruimen.

Zet de aankomende College Breakouts alvast in je agenda:
● Maandag 23 maart 2020
● Maandag 20 april 2020

● Maandag 25 mei 2020