HKU

College Breakout: Durf jij te twijfelen?

Datum: 27-10-2019
Plaats: HKU Pastoe Fabriek I Rotsoord 3, Utrecht I Lokalen 1.4 en 1.5 (1e verdieping)
Tijd: 16:30 - 20:00 (inclusief eten)


Voor: alle HKU College studenten en alumni 
Plaatsen: Wil je deelnemen aan deze of een andere College Breakout, maar geen HKU College student of alumni? Neem dan contact op via info@nannewytze.nl


Wanneer wordt een gedachte een overtuiging? Wanneer veranderd een overtuiging in twijfel? En hoe creëren we de vrije ruimte voor begrip, empathie en verandering?

Samen met Jerry King Luther Afriyie, mensenrechtenactivist en dichter, gaan we in gesprek over overtuigingen en verandering. We kijken naar hoe je jezelf en de mensen om je heen kritisch kunt bevragen en hoe je twijfelen kunt (aan)leren.

Jerry Afriyie is geboren in Bechem, Ghana en woont sinds zijn 11e jaar in Nederland. Hij is mede-oprichter van de stichtingen Nederland Wordt Beter en Soul Rebel Movement. Samen met Pakhuis de Zwijger en Sunny Bergman startte Jerry de beweging Wit aan zet. Wit aan zet is gericht op de bewustwording van het bestaan van wit privilege in Nederland en gaat op zoek naar oplossingen voor de heersende ongelijkheid in de samenleving.

In 2011 startte Jerry samen met andere kunstenaars de bewustwordingscampagne Zwarte Piet is Racisme. Mede dankzij zijn inspanning kreeg Amsterdam de ‘Nieuwe Piet’, zonder stereotyperingen. En ontving Jerry begin 2018 van Pakhuis de Zwijger de ‘Nieuw Amsterdam Prijs’ vanwege zijn inzet voor een inclusief Sinterklaasfeest.

Als dichter is Jerry te vinden op grote en kleine podia in het land: van Stadsschouwburg Amsterdam, TivoliVredenburg Utrecht tot festivals zoals Welcome to The Village. Als Jerry niet dicht, schrijft hij opiniestukken over maatschappelijke onderwerpen die hem raken. Regelmatig verschijnen zijn opiniestukken in onder andere NRC Handelsblad, Het Parool, Trouw, de Volkskrant en op Joop.nl.

Wat zijn College Breakouts?
In een veranderende wereld staan we voor complexe en urgente vraagstukken zoals de klimaat crisis, razendsnelle technologische ontwikkeling en sociale vraagstukken. Stuk voor stuk uitdagingen die nieuwe vaardigheden en vormen van leiderschap van ons vragen. Het ontbreekt vaak niet aan de wil om te innoveren en vernieuwen maar hoe geef je verandering vorm in bestaande structuren en organisaties?

Tijdens College Breakouts gaan we aan de slag met deze vragen. Aan de hand van de ervaringen van gastsprekers uit allerlei disciplines en sectoren onderzoeken we hoe jij als ontwerper, sociaal ondernemer of creatief professional bruggen bouwt tussen disciplines en sectoren.

De College Breakouts zijn een vast onderdeel van HKU College. Tijdens deze Breakouts maak je op een snelle en effectieve manier kennis met belangrijke innovatietheorieën, nieuwe technologieën én de persoonlijke verhalen achter innovatie. Verhalen die verbinden en je blikveld verruimen.

Zet de aankomende College Breakouts alvast in je agenda:
● Maandag 25 november 2019
● Maandag 17 februari 2020
● Maandag 23 maart 2020
● Maandag 20 april 2020
● Maandag 25 mei 2020