HKU

Artificial Intelligence voor Cocktailparty's

Datum: 21-5-2019
Plaats: Stijlkamer (H2.15) van het conservatorium (Mariaplaats 28, Utrecht)
Tijd: 16.00 uur

Stel, je staat op een cocktailparty ineens tussen een groep experts op het gebied van Kunstmatige Intelligentie. Geen enkel probleem voor jou! Want jij bent naar onze voorbereidende lezing Artificial Intelligence voor Cocktailparty's geweest.

Artifical Intelligence (kunstmatige intelligentie, AI) is een actueel onderwerp dat HKU-docenten en -medewerkers ontzettend veel nieuwe mogelijkheden kan bieden. Wat kun je ermee als kunstenaar? Wat maakt het mogelijk? En hoe blijf je de baas over je werk? Deze zaken bespreken we met professor Roy de Kleijn van de Universiteit Leiden, die op woensdag 22 mei vertelt wat AI precies is en hoe het werkt.

Een toegankelijke, maar ook nieuwsgierigmakende lezing om de grondbeginselen van kunstmatige intelligentie in de vingers te krijgen.

Schrijf je nu in voor deze lezing, er is beperkt ruimte! Nodig vooral ook je collega's uit!

Creative Coding

Twee weken later, op donderdag 6 juni, organiseren we een nieuwe 'cocktailparty-lezing'. Deze keer over Creative Coding. Is programmeren een creatief beroep? Zouden al onze studenten deze 21 century skill moeten beheersen? Wat wil je als docent weten over dit thema? Tijdens deze lezing verkennen we het landschap van programmeertalen en frameworks vanuit artistiek perspectief. Ook hier zijn je collega's welkom!

Aanmelden

Meld je aan voor één of meer '...voor cocktailparty's-lezingen' door dit formulier in te vullen.