HKU

Muziekklas 6 vwo van Ashram College op bezoek in Utrecht

1 april 2015


6 vwo

Op uitnodiging van jazz saxofonist Toon Roos kwam de muziekklas 6 vwo van het Ashram College op bezoek in Utrecht. In deze groep muzikale leerlingen zitten meerdere zeer talentvolle mensen met conservatoriumambities.

Het was voor ons dus een hele belevenis om het conservatorium in Utrecht van binnen te zien en enkele lessen bij te wonen. Toon had ons bezoek goed voorbereid: we werden getrakteerd op een open les / mini concert met een trio piano / bas / drums van conservatoriumstudenten.

De leerlingen werden overspoeld door de klanken van de jazz die voor de meesten nieuw waren. In een gesprek maakte Toon op een warme en ontspannen wijze contact met de scholieren, op zo’n manier dat iedereen zich welkom en gezien voelde. Na een gezellige lunch in de kantine, mochten we aanwezig zijn bij een repetitie met een saxgroep van vijf saxofoons en een ritmesectie. Het was inspirerend om te horen en te zien hoe zo’n repetitie in z’n werk gaat, en hoe gezellig het is om samen muziek te maken. Hoogtepunt van de dag: “onze” drummer Mathijs mocht jammen met Toon en de studenten!

Diezelfde avond waren we te gast in de North Sea Jazz club in Amsterdam bij het concert waarin Toon zelf speelde. Enkele dagen later kwam Toon naar ons toe voor een workshop op school. Al met al een inspirerende reeks ontmoetingen tussen onze leerlingen en de jazzmuziek!'

Claire van Kempen, muziekdocente Ashram College, Alphen aan den Rijn

6 vwo
6 vwo

Overzicht Muziekblog

Grooving with Gerry Brown.
Grooving with Gerry Brown.
20 november 2017

Grooving with Gerry Brown, a report of the Gerry Brown (drummer who played with Stevie Wonder, Chick Corea, Stanley Clarke amongst many others) masterclass by William Smith.

Meedoen met het Nederlands Blazers Ensemble
Meedoen met het Nederlands Blazers Ensemble
10 januari 2017

Klassiek saxofonist Deborah Witteveen deed mee aan het nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazersensemble: 'Het meespelen in een professioneel ensemble vraagt toch iets anders van je dan de normale werkwijze op het conservatorium.'

Christian Palmieri participated in Morgenland festival
Christian Palmieri participated in Morgenland festival
13 oktober 2016

In a world of culture diversity where values often clash, music hops over across language barriers and unites us no matter our backgrounds. And so, through music, we can come together to make the world a more harmonious place.

Het project van... Manuel Wouthuysen
Het project van... Manuel Wouthuysen
11 mei 2016

Binnenkort studeert Manuel Wouthuysen af aan HKU Utrechts Conservatorium als klassiek- en jazzpianist; een combinatie waarvoor hij twee studies tegelijk heeft gevolgd.

Verslag introductiecursus Historische Instrumenten
Verslag introductiecursus Historische Instrumenten
7 maart 2016

Op 29 februari begon bij de afdeling Historische Instrumenten een introductiecursus voor aanstaande studenten en belangstellende jonge musici,

Wilmar de Visser over Muziekcentrum Splendor
16 februari 2016

Alumnus en initiatiefnemer Wilmar de Visser deelt zijn ervaringen.

Jazz & Pop uitwisseling
25 januari 2016

Jazz & Pop student Daan Quittner beschrijft zijn ervaringen in Duitsland.

Het prototype van Musician 3.0
Het prototype van Musician 3.0
30 november 2015

In september 2011 ging op HKU Utrechts Conservatorium een nieuwe studie van start: Musician 3.0. Creëren, performen én communiceren. Studieleider Tet Koffeman legt uit waarom Musician 3.0 zo bewust inzet op die combinatie.