HKU

Muziekklas 6 vwo van Ashram College op bezoek in Utrecht

1 april 2015


6 vwo

Op uitnodiging van jazz saxofonist Toon Roos kwam de muziekklas 6 vwo van het Ashram College op bezoek in Utrecht. In deze groep muzikale leerlingen zitten meerdere zeer talentvolle mensen met conservatoriumambities.

Het was voor ons dus een hele belevenis om het conservatorium in Utrecht van binnen te zien en enkele lessen bij te wonen. Toon had ons bezoek goed voorbereid: we werden getrakteerd op een open les / mini concert met een trio piano / bas / drums van conservatoriumstudenten.

De leerlingen werden overspoeld door de klanken van de jazz die voor de meesten nieuw waren. In een gesprek maakte Toon op een warme en ontspannen wijze contact met de scholieren, op zo’n manier dat iedereen zich welkom en gezien voelde. Na een gezellige lunch in de kantine, mochten we aanwezig zijn bij een repetitie met een saxgroep van vijf saxofoons en een ritmesectie. Het was inspirerend om te horen en te zien hoe zo’n repetitie in z’n werk gaat, en hoe gezellig het is om samen muziek te maken. Hoogtepunt van de dag: “onze” drummer Mathijs mocht jammen met Toon en de studenten!

Diezelfde avond waren we te gast in de North Sea Jazz club in Amsterdam bij het concert waarin Toon zelf speelde. Enkele dagen later kwam Toon naar ons toe voor een workshop op school. Al met al een inspirerende reeks ontmoetingen tussen onze leerlingen en de jazzmuziek!'

Claire van Kempen, muziekdocente Ashram College, Alphen aan den Rijn

6 vwo
6 vwo