HKU

"A Great Day at the Haarlemmerweg"

19 april 2015


DWDD

Honderd jazzmuzikanten in één ruimte, dat maak je niet vaak mee. En dan wordt het ook nog eens gefilmd voor zo’n één miljoen Nederlanders. De wereld draait door wijdde afgelopen maandag hun hele uitzending aan de jazzmuziek.

Samen met het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO, deze editie olv Martin Fondse) was ik uitgenodigd in de studio. We hadden net een intensieve, vruchtbare repetitieweek achter de rug en nu werd het tijd voor wat promotie. Te gast zijn bij DWDD was misschien wel de beste promotie die we hadden kunnen hebben. Na de jams vóór de uitzending en een aantal items over onder andere de Nederlandse remake van de foto 'A Great Day in Harlem’, kwamen wij aan het eind van de uitzending even aan bod. Heel leuk dat er aandacht werd besteed aan de jonge jazzgeneratie en hun ambities. Het voelde als een gezellig, warm nest daar zo tussen een groot deel (want er misten natuurlijk nog een hoop goede sterspelers!) van de Nederlandse jazzcats.
http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/actie/Remake-A-Great-Day-in-Harlem

Na een korte naborrel reisden we met een stel leden van het orkest door naar Hilversum om te spelen in de live-uitzending van Co de Kloet op radio 6. Onder leiding van artistiek leider en componist Martin Fondse speelden we twee repertoirestukken "Life After Life” en "Welcome to Automnia”. Je kan de uitvoering hier terug zien en luisteren:
http://www.radio6.nl/video/show/all/70870.

Voor mij was deze dag er eentje vol leuke, inspirerende ervaringen. Ik kan niet wachten tot we aftrappen met het eerste concert in het Bimhuis op zaterdag 16 mei. Kaarten zijn verkrijgbaar via bimhuis.nl. Meer info over het orkest NJJO editie 2015 vind je op njjo.nl.
"Tot zover, tot morgen!”


Kika Sprangers