HKU

"A Great Day at the Haarlemmerweg"

19 april 2015


DWDD

Honderd jazzmuzikanten in één ruimte, dat maak je niet vaak mee. En dan wordt het ook nog eens gefilmd voor zo’n één miljoen Nederlanders. De wereld draait door wijdde afgelopen maandag hun hele uitzending aan de jazzmuziek.

Samen met het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO, deze editie olv Martin Fondse) was ik uitgenodigd in de studio. We hadden net een intensieve, vruchtbare repetitieweek achter de rug en nu werd het tijd voor wat promotie. Te gast zijn bij DWDD was misschien wel de beste promotie die we hadden kunnen hebben. Na de jams vóór de uitzending en een aantal items over onder andere de Nederlandse remake van de foto 'A Great Day in Harlem’, kwamen wij aan het eind van de uitzending even aan bod. Heel leuk dat er aandacht werd besteed aan de jonge jazzgeneratie en hun ambities. Het voelde als een gezellig, warm nest daar zo tussen een groot deel (want er misten natuurlijk nog een hoop goede sterspelers!) van de Nederlandse jazzcats.
http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/actie/Remake-A-Great-Day-in-Harlem

Na een korte naborrel reisden we met een stel leden van het orkest door naar Hilversum om te spelen in de live-uitzending van Co de Kloet op radio 6. Onder leiding van artistiek leider en componist Martin Fondse speelden we twee repertoirestukken "Life After Life” en "Welcome to Automnia”. Je kan de uitvoering hier terug zien en luisteren:
http://www.radio6.nl/video/show/all/70870.

Voor mij was deze dag er eentje vol leuke, inspirerende ervaringen. Ik kan niet wachten tot we aftrappen met het eerste concert in het Bimhuis op zaterdag 16 mei. Kaarten zijn verkrijgbaar via bimhuis.nl. Meer info over het orkest NJJO editie 2015 vind je op njjo.nl.
"Tot zover, tot morgen!”


Kika Sprangers

Overzicht Muziekblog

Grooving with Gerry Brown.
Grooving with Gerry Brown.
20 november 2017

Grooving with Gerry Brown, a report of the Gerry Brown (drummer who played with Stevie Wonder, Chick Corea, Stanley Clarke amongst many others) masterclass by William Smith.

Meedoen met het Nederlands Blazers Ensemble
Meedoen met het Nederlands Blazers Ensemble
10 januari 2017

Klassiek saxofonist Deborah Witteveen deed mee aan het nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazersensemble: 'Het meespelen in een professioneel ensemble vraagt toch iets anders van je dan de normale werkwijze op het conservatorium.'

Christian Palmieri participated in Morgenland festival
Christian Palmieri participated in Morgenland festival
13 oktober 2016

In a world of culture diversity where values often clash, music hops over across language barriers and unites us no matter our backgrounds. And so, through music, we can come together to make the world a more harmonious place.

Het project van... Manuel Wouthuysen
Het project van... Manuel Wouthuysen
11 mei 2016

Binnenkort studeert Manuel Wouthuysen af aan HKU Utrechts Conservatorium als klassiek- en jazzpianist; een combinatie waarvoor hij twee studies tegelijk heeft gevolgd.

Verslag introductiecursus Historische Instrumenten
Verslag introductiecursus Historische Instrumenten
7 maart 2016

Op 29 februari begon bij de afdeling Historische Instrumenten een introductiecursus voor aanstaande studenten en belangstellende jonge musici,

Wilmar de Visser over Muziekcentrum Splendor
16 februari 2016

Alumnus en initiatiefnemer Wilmar de Visser deelt zijn ervaringen.

Jazz & Pop uitwisseling
25 januari 2016

Jazz & Pop student Daan Quittner beschrijft zijn ervaringen in Duitsland.

Het prototype van Musician 3.0
Het prototype van Musician 3.0
30 november 2015

In september 2011 ging op HKU Utrechts Conservatorium een nieuwe studie van start: Musician 3.0. Creëren, performen én communiceren. Studieleider Tet Koffeman legt uit waarom Musician 3.0 zo bewust inzet op die combinatie.