HKU

Om toegelaten te worden tot Musician 3.0 doe je een toelatingsexamen. Dit toelatingsexamen (toelatingsassessment) bestaat uit een aantal onderdelen.

Toelatingen in tijden van corona

Door het coronavirus zijn de toelatingen aan het HKU Utrechts Conservatorium helaas niet meer te organiseren zoals we gewend zijn.


Voor het praktische toelatingsexamen vragen we je om enkele video opnames te maken. De criteria (en eventuele downloads) voor de video's vind je hieronder. Lees hier goed aan welke eisen je video’s moeten voldoen.

Per mail ontvang je nog een apart bericht met de instructie voor het uploaden van je video opnames. Heb je dit bericht niet ontvangen, kijk dan eerst even in je spambox.


Let op: Mocht je voor meerdere hoofdvakken een toelating doen, dan ontvang je meerdere uploadprocessen. Zo kun je per hoofdvak de juiste opdrachten aanleveren.

Succes met de voorbereidingen!

Neem voor vragen contact op met de HKU Servicebalie Studentzaken via sz@hku.nl of 030-2091540.

Uitslag

Op basis van beide examens kunnen de volgende adviezen gegeven worden:
• je bent toelaatbaar tot de bacheloropleiding
• je bent toelaatbaar tot de basisopleiding
• je wordt afgewezen.

Of je daadwerkelijk geplaatst wordt hangt verder nog af van het aantal beschikbare plaatsen voor je hoofdvak en van het niveau van andere kandidaten. Je ontvangt via Studielink een bericht of je wel of niet geplaatst bent.

Kan ik me nog aanmelden?

Kijk op de centrale pagina Status Toelatingen om te zien voor welke opleidingen aanmelding nog mogelijk is.

Overzicht en examenvoorbeeld

Contact

Kijk eerst of het antwoord op je vraag bij de categorie "Toelating" van Vraag en Antwoord staat. Is dat niet het geval, of heb je een andere vraag? Neem contact op met de Servicebalie Studentzaken via sz@hku.nl.

Aanmelden in het kort

1. Meld je met je DigiD aan via Studielink

2. Doe toelatingsexamen

3. Schrijf je in via Studielink