HKU

Bachelor of Music in Musician 3.0: De concertzaal, de community, de digitale weg of nog ergens anders; wat is jouw podium?

De kracht van maken

Musician 3.0 leidt je op tot Music Performance Artist: een creatieve, dynamische en flexibele maker die breed inzetbaar is en met beide benen in de maatschappij staat.

Wat leer je?

Als Music Performance Artist ben je niet stijl of genre gebonden. Tijdens je studie ontwikkel je je tot zelfstandig muziekprofessional, waarbij zelf creëren de bron voor je ontwikkeling is. Spelen, maken en communiceren zijn altijd met elkaar verbonden.


Je werkt in de lessen aan improvisatie, technische vaardigheden, contextueel en conceptueel werken en reflectief handelen. Je speelt zelf een grote rol in het vormgeven van je opleiding en voert de regie over je eigen ontwikkeling. Je zit in de klas met musici die verschillende instrumenten spelen en uiteenlopende stijlen en genres beheersen én ontwikkelen. Ook ga je samenwerkingen aan met andere (kunst-) disciplines.

De opleiding wordt zowel in het Nederlands als Engels aangeboden.
<p><a href="https://vimeo.com/343932024">Musician 3.0</a> from <a href="https://vimeo.com/marcscherpenzeel">Marc Scherpenzeel</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

Lees verder

Waarom deze studie?

Jouw verhaal en hoe je het in de wereld zet. Musician 3.0 is de enige conservatoriumstudie in Nederland die niet instrument, stijl of genre gebonden is. Je speelt zelf een grote rol in het vormgeven van je onderwijs en voert de regie over je eigen ontwikkeling. Sleutelvraag is hierbij: “Wat breng ik teweeg en wat wíl ik teweegbrengen?” Zo leer je reflecteren op je eigen werk, je (muzikale) communicatie en je muzikantschap. Door deze drie aspecten in samenhang te ontwikkelen ontstaat er een krachtige verbinding tussen jouw verhaal en hoe je dat in de wereld zet. Tussen je presence en je presentation.

Aanmelden en toelating

Om te kunnen studeren aan HKU Utrechts Conservatorium doe je een toelatingsexamen dat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte bestaat.

Lees verder

Voor wie?

Je bespeelt één of meer instrumenten en zoekt nieuwe, originele muzikale wegen. Je hebt een eigen artistieke stem die je verder wilt onderzoeken en ontwikkelen. Je zoekt steeds de grenzen op en verlegt ze. Daarbij wil je je vrij bewegen en experimenteren. Een Musician 3.0 werkt graag samen met andere kunstenaars en maakt mensen enthousiast voor muziek. Een breed inzetbare musicus met een scherp oog en oor voor culturele en maatschappelijke ontwikkelingen.

Welk beroep

Als Music Perfomance Artist ben je improvisator, creative music maker en dynamisch ondernemer. Je bent een vernieuwer, omdat de wereld om je heen dat vraagt en omdat je nieuwsgierig bent. Als Music Performance Artist kom je op verschillende plekken terecht. Bijvoorbeeld als muzikaal leider, instrumentalist, performer, componist, interdisciplinar maker, onderwijsvernieuwer etc. Of je creëert een nieuw beroep.Feiten

• Graad: Bachelor Music, Musician 3.0 (CROHO-code 34739)

• Voltijdstudie van 4 jaar (240 ECTS)

• Selectie via toelatingstest

• Waar: HKU Utrechts Conservatorium

Studiekosten

• Mogelijke vervolgstudie: Master of Music

Studie in Cijfers

Docentenlijst

Maak kennis met studenten en afgestudeerden

Studenten en alumni vertellen over Musician 3.0.

Lees verder