HKU

Bachelor of Music in Musician 3.0: De concertzaal, de community, de digitale weg of nog ergens anders; wat is jouw podium?

De kracht van maken

Bij de Bachelor of Music in Musician 3.0 onderzoek je je eigenheid en talent door zelf muziek te creëren. Op verschillende instrumenten, in verschillende contexten, en vrij navigerend door verschillende genres en stijlen. De wereld verandert, hoe zet jij je talent in om je publiek steeds te verrassen?

Wat leer je?

Tijdens je studie ontwikkel je je tot zelfstandig muziekprofessional, waarbij zelf creëren de bron voor je ontwikkeling is. Spelen, maken en communiceren zijn altijd met elkaar verbonden. Je werkt in de lessen veel aan improvisatie, contextueel en conceptueel denken en werken, groepsdynamische processen en reflectief handelen.

Als Musician 3.0 ben je niet instrument, stijl of genre gebonden. Je zit in de klas met musici die verschillende instrumenten spelen en uiteenlopende stijlen en genres beheersen én ontwikkelen. Ook kom je in aanraking met andere (kunst-)disciplines.

Lees verder

Waarom deze studie?

Jouw verhaal en hoe je het in de wereld zet. Musician 3.0 is de enige conservatoriumstudie in Nederland die niet instrument, stijl of genre gebonden is. Je speelt zelf een grote rol in het vormgeven van je onderwijs en voert de regie over je eigen ontwikkeling. Sleutelvraag is hierbij: “Wat breng ik teweeg en wat wíl ik teweegbrengen?” Zo leer je reflecteren op je eigen werk, je (muzikale) communicatie en je muzikantschap. Door deze drie aspecten in samenhang te ontwikkelen ontstaat er een krachtige verbinding tussen jouw verhaal en hoe je dat in de wereld zet. Tussen je presence en je presentation.

Aanmelden en toelating

Om te kunnen studeren aan HKU Utrechts Conservatorium doe je een toelatingsexamen dat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte bestaat.

Lees verder

Voor wie?

Je bespeelt één of meer instrumenten en zoekt nieuwe, originele muzikale wegen. Je hebt een eigen artistieke stem die je verder wilt onderzoeken en ontwikkelen. Je zoekt steeds de grenzen op en verlegt ze. Daarbij wil je je vrij bewegen en experimenteren. Een Musician 3.0 werkt graag samen met andere kunstenaars en maakt mensen enthousiast voor muziek. Een breed inzetbare musicus met een scherp oog en oor voor culturele en maatschappelijke ontwikkelingen.

Welk beroep

Je bent een vernieuwer die steeds op zoek is naar nieuwe muzikale wegen. Omdat de wereld om je heen dat vraagt en omdat je nieuwsgierig bent. Als Musician 3.0 kom je op verschillende plekken terecht. Als muzikaal leider, als muzikant op door jouw gecreëerde podia, als producer, als workshopleider, als onderwijsmaker, als performer en componist van theatervoorstellingen. Of je creëert een nieuw beroep.

Feiten

• Graad: Bachelor Music, Musician 3.0 (CROHO-code 34739)

• Voltijdstudie van 4 jaar (240 ECTS)

• Selectie via toelatingstest

• Waar: HKU Utrechts Conservatorium

Studiekosten

• Mogelijke vervolgstudie: Master of Music

Studie in Cijfers

Docentenlijst

Maak kennis met studenten en afgestudeerden

Studenten en alumni vertellen over Musician 3.0.

Lees verder