HKU

De toelating omvat een auditie en een (motivatie)gesprek.

Algemene toelatingseisen

Een voorwaarde voor toelating is dat je kan aantonen dat je een Bachelor of Music in Nederland of een vergelijkbare opleiding in het buitenland hebt afgerond of binnenkort zult afronden.

Toelatingsprocedure

Meld je op tijd aan in Studielink.
Na je aanmelding in Studielink ontvang je van ons een ontvangstbevestiging waarin precies staat wat je moet doen en wat we van je verwachten. Een onderdeel hiervan is het opsturen van een motivatiebrief. Het format hiervan ontvang je pas NA aanmelding in Studielink.

Wanneer wij de motivatiebrief op tijd van je hebben ontvangen word je uitgenodigd voor een toelatingsexamen. Je krijgt uiterlijk eind mei bericht over de dagen en tijden waarop jouw examens staan gepland. Deze planning is bindend.

Data toelatingen

De deadline voor aanmelden is 1 februari 2018.
De toelatingen vinden plaats tussen 3 en 13 april 2018.

Kan ik me nog aanmelden?

Kijk op de centrale pagina Status Toelatingen om te zien voor welke opleidingen aanmelding nog mogelijk is.

Auditie en toelatingsgesprek

Tijdens het toelatingsexamen toon je jouw werk, ervaring en talent. Informatie over de exacte procedure krijg je met de uitnodiging voor de toelating.

De toelating omvat een auditie en een motivatiegesprek. Deze auditie en het gesprek duren:

  • MMUS Zang Jazz & Pop 60 minuten
  • MMUS Basgitaar en Contrabas Jazz & Pop 40 minuten
  • MMUS Musician 3.0 45 minuten
  • Alle overige MMUS hoofdvakken: 30 minuten  

Voor de meeste hoofdvakken geldt dat de toelatingscommissie van jou een programma van ongeveer een uur met vier tot vijf composities uit verschillende stijlperioden. Tijdens de auditie zul je ongeveer 20 minuten spelen uit dit programma.

Voor eindexamenstudenten van HKU Utrechts Conservatorium geldt het bachelor-eindtentamen van het hoofdvak als auditie voor de Master of Music.

Taaltest

Studenten die hun vooropleiding buiten Nederland of Vlaanderen hebben gevolgd, dienen voor bacheloropleidingen te voldoen aan de taaleis.

Contact

Kijk eerst of het antwoord op je vraag bij de categorie "aanmelden" van Vraag en Antwoord staat. Is dat niet het geval, of heb je een andere vraag? Neem contact op met de Servicebalie Studentzaken via sz@hku.nl.

Aanmelden in het kort

1. Meld je met je DigiD aan via Studielink
2. Doe toelatingsexamen
3. Schrijf je in via Studielink