HKU

De toelating omvat een auditie en een (motivatie)gesprek.

De informatie over de aanmeldprodecure voor 2019-2020 is nog niet beschikbaar. Er zullen nog wijzigingen in de toelatingseisen en procedure worden aangebracht. Naar verwachting zal in november hier de actuele informatie worden gepubliceerd. We raden je aan deze webpagina in de gaten te houden.


Deadline voor aanmelden is 1 februari 2019.

Algemene toelatingseisen

Een voorwaarde voor toelating is dat je kunt aantonen dat je een Bachelor of Music of Bachelor of Music in Education in Nederland of een vergelijkbare opleiding in het buitenland hebt afgerond of tijdig zult afronden.

Toelatingsprocedure

Meld je op tijd aan in Studielink.
Na je aanmelding in Studielink ontvang je van ons een ontvangstbevestiging waarin precies staat wat je moet doen en wat we van je verwachten. Een onderdeel hiervan is het opsturen van een motivatiebrief. Voor het hoofdvak Compositie wordt ook een portfolio gevraagd. Het format van de opdracht ontvang je NA aanmelding in Studielink.

Wanneer wij de motivatiebrief op tijd van je hebben ontvangen word je uitgenodigd voor een toelatingsexamen. Je krijgt uiterlijk twee weken voor het toelatingsexamen bericht over de dag en tijd waarop jouw examen staat gepland. Deze planning is bindend.

Data toelatingen

Deadline voor aanmelden is 1 februari 2019.
De toelatingsdata worden begin 2019 bekend gemaakt.

Kijk op de centrale pagina Status Toelatingen om te zien voor welke opleidingen aanmelding nog mogelijk is.

Kan ik me nog aanmelden?

Kijk op de centrale pagina Status Toelatingen om te zien voor welke opleidingen aanmelding nog mogelijk is.

Auditie en toelatingsgesprek

Tijdens het toelatingsexamen toon je jouw werk, ervaring en talent. Informatie over de exacte procedure krijg je met de uitnodiging voor de toelating.


Tijdens het toelatingsgesprek zal je brief besproken worden, en kun je je studieplan uitleggen. Het is belangrijk om je leervragen helder uit te leggen aan de toelatingscommissie, je richt je masterstudie straks immers voor een groot deel zelf in.


Voor je live auditie bereid je 20 minuten muziek voor, zowel solo als samenspel. Dit zal bepalend zijn voor je toelating. Laat vooral horen op welk gebied je je wilt ontwikkelen in de master, en hoe je jezelf wilt profileren. Je bent om deze reden vrij in de keuze van het repertoire.


Een paar voorbeelden:

- als je je voornamelijk als uitvoerend musicus wilt ontwikkelen, dan zul je met je speelniveau, en je reeds opgedane ervaring moeten aantonen over voldoende mogelijkheden hiertoe te beschikken;

- als je je als creërend/componerend musicus wilt profileren dien je uiteraard eigen composities te laten horen;

- wil je je muzikantschap in een jazz en pop context ontwikkelen, bijvoorbeeld als klassiek opgeleid musicus, laat je in je programma horen hoe je artistiek deze grenzen wilt gaan overschrijden;

- liggen je leerdoelen vooral op educatief vlak, dan zul je je spelende vaardigheden in deze context en gerelateerd aan je beschreven studieplan moeten laten horen;

- ben je veel met productie bezig? laat dat dan ook horen tijdens je live auditie;

- heb je multidisciplinaire leerambities, toon de commissie dan zo helder mogelijk hoe je je verder als performer wilt ontwikkelen.

 

De live auditie is na je motivatiegesprek. De commissie zal de bevindingen uit dit gesprek meenemen, en op grond van zowel gesprek als performance tot een beslissing komen.

Taaltest

Studenten die hun vooropleiding buiten Nederland of Vlaanderen hebben gevolgd, dienen voor bacheloropleidingen te voldoen aan de taaleis.

Contact

Kijk eerst of het antwoord op je vraag bij de categorie "Toelating" van Vraag en Antwoord staat. Is dat niet het geval, of heb je een andere vraag? Neem contact op met de Servicebalie Studentzaken via sz@hku.nl.

Aanmelden in het kort

1. Meld je met je DigiD aan via Studielink
2. Doe toelatingsexamen
3. Schrijf je in via Studielink