HKU

De toelating omvat een auditie en een (motivatie)gesprek.

Algemene toelatingseisen

Een voorwaarde voor toelating is dat je kunt aantonen dat je een Bachelor of Music of Bachelor of Music in Education in Nederland of een vergelijkbare opleiding in het buitenland hebt afgerond of tijdig zult afronden.

Toelatingen in tijden van corona

Door het coronavirus zijn de toelatingen aan het HKU Utrechts Conservatorium helaas niet meer te organiseren zoals we gewend zijn.

Voor het praktische toelatingsexamen vragen we je om enkele video opnames te maken. De criteria (en eventuele downloads) voor de video's vind je hieronder. Lees hier goed aan welke eisen je video’s moeten voldoen.

Per mail ontvang je nog een apart bericht met de instructie voor het uploaden van je video opnames. Heb je dit bericht niet ontvangen, kijk dan eerst even in je spambox.

Let op: Mocht je voor meerdere hoofdvakken een toelating doen, dan ontvang je meerdere uploadprocessen. Zo kun je per hoofdvak de juiste opdrachten aanleveren.

Succes met de voorbereidingen!

Neem voor vragen contact op met de HKU Servicebalie Studentzaken via sz@hku.nl of 030-2091540.

Kan ik me nog aanmelden?

Kijk op de centrale pagina Status Toelatingen om te zien voor welke opleidingen aanmelding nog mogelijk is.

Taaltest

Studenten die hun vooropleiding buiten Nederland of Vlaanderen hebben gevolgd, dienen voor bacheloropleidingen te voldoen aan de taaleis.

Contact

Kijk eerst of het antwoord op je vraag bij de categorie "Toelating" van Vraag en Antwoord staat. Is dat niet het geval, of heb je een andere vraag? Neem contact op met de Servicebalie Studentzaken via sz@hku.nl.

Aanmelden in het kort

1. Meld je met je DigiD aan via Studielink
2. Doe toelatingsexamen
3. Schrijf je in via Studielink