HKU

Je stelt zelf een studieprogramma samen - dat past bij jouw ambities - waar hoofdvaklessen, artistiek onderzoek en een praktijkproject onderdeel van uitmaken.

Geef je talent een gezicht

Je volgt hoofdvaklessen, doet onderzoek en loopt stage, maar stelt verder zelf een studieprogramma samen dat past bij jouw ambities.


Wat leer je?

Om je te kunnen ontwikkelen tot een professional met een sterke identiteit en een duidelijk profiel zul je zelf een beeld moeten vormen van wat dat voor jou betekent, en welke competenties je daarvoor tijdens de tweejarige master wilt ontwikkelen. Je leert ‘meester’ te worden van je eigen leertraject, tijdens en ook nog na de masteropleiding, in je ontwikkeling tot professioneel musicus.


Onder begeleiding van je studiecoach en hoofdvakdocent schrijf je hiervoor een studieplan, dat begint bij jouw persoonlijke fascinaties en concreet uitwerking krijgt in een vakkenpakket, een onderzoeksvoorstel en een praktijkprojectplan. In een online omgeving stel je je motivatiebrief en studieplan ter beschikking voor feedback van je studiecoach. Verderop in je studie voeg je daar een reflectie en de zogenaamde “deliverables” aan toe, die verantwoorden binnen welke context jouw “final master production” zal plaatsvinden. Zo wordt zichtbaar welke toepassingen jij kiest van de door jou verworven competenties om als professional het werkveld in te gaan.

Je kunt vakken volgen binnen het Utrechts Conservatorium, denk bijvoorbeeld aan ensemblespel, podiumpresentatie, Music, Art & Culture, of Learning Strategies. Ook kun je vakken volgen aan andere HKU-schools zoals Kunst en Economie en Muziek en Technologie of zelfs aan een andere onderwijsinstelling.
Meer over het studieprogramma

Waarom deze MMus?

De MMus Performance Pathway aan HKU onderscheidt zich door de aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling tot een professional met een sterke identiteit. Je maakt je eigen studieplan en krijgt de ruimte om te experimenteren en te onderzoeken. Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding van een studiecoach en van docenten. Verder doe je artistiek onderzoek en onderneem je een praktijkproject. Ook zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan keuzevakken, projecten, workshops, clinics en masterclasses. Je analyseert al deze activiteiten en reflecteert op context, proces en eindproduct. Zo ontwikkel je je eigen professionele en artistieke visie.

Aanmelden en toelating

Tijdens het toelatingsexamen toon je jouw werk, ervaring en talent in de vorm van een motivatiegesprek en een speel-toelating. Een voorwaarde voor toelating is dat je kan aantonen dat je een muziekvakopleiding in Nederland of een vergelijkbare opleiding in het buitenland hebt afgerond of binnenkort zult afronden.

Lees verder

Meer informatie en contact

Voor meer informatie over de Master Music aan HKU Utrechts Conservatorium kun je contact opnemen met de Service Balie op 030-2091309 of sz@hku.nl.

Feiten

• Graad: Master of Music (CROHO-code 44739)

• Voltijdstudie van 2 jaar (120 ECTS)

Selectie via toelatingstest

• Locatie: HKU Utrechts Conservatorium

Studiekosten