HKU

Ben je al jaren koordirigent, juist net begonnen als dirigent van bijvoorbeeld een kamerkoor, cantorij of popkoor, of ben je muzikant of zanger en wil je leren dirigeren?
Bij de Kurt Thomas Cursus ontwikkel je je verder, doe je nieuwe ideeën op en krijg je praktische tips en tools. De Kurt Thomas Cursus vindt plaats van 5 t/m 10 juli 2021.

De Kurt Thomas Cursus is een samenwerking tussen HKU Utrechts Conservatorium en de Dirigentenwerkplaats Utrecht.

Kurt Thomas Cursus 2020 gaat helaas niet door

In tegenstelling tot eerdere berichten gaat de Kurt Thomas Cursus 2020 niet door. Na onze inspanningen om vanwege de corona-maatregelen een volledige KTC online aan te bieden dit jaar, zijn we gaan beseffen dat het meest wezenlijke van een Kurt Thomas Cursus, namelijk het werken in de praktijk en het ontwikkelen van vaardigheden, door als cursist een week lang met koren en ensembles te kunnen werken onder leiding van deskundige docenten, niet voldoende te vervangen is door een online versie.

Kurt Thomas Cursus 2021
In 2021 zal de samenwerking tussen de HKU en de Dirigentenwerkplaats Utrecht voortgezet worden om de KTC 2021 te kunnen aanbieden. Dan zal de normale live versie van de KTC gecombineerd worden met de extra online mogelijkheden die we de afgelopen maanden ontwikkeld hebben.

Praktische informatie Kurt Thomas Cursus 2021

Data
5 juli t/m 10 juli 2021

Locatie
HKU Utrechts Conservatorium

Aanmelden
Check de website begin 2021 voor de aanmeldmogelijkheden

Meer informatie en contact

Heb je vragen over de Kurt Thomas Cursus? Neem contact op via e-mail: ktc.muziek@hku.nl.Deelnemers aan de Kurt Thomas Cursus:

• "What a lot of energy you get from this week – I learn more here than elsewhere in a whole year."


• "I’ve not only learnt a lot as a conductor but also as a choir member and singer."


• "A very nice atmosphere, well organised and a super final concert."


• "I’ve learnt so much in a short time, words escape me, it’s so wonderful!• "The teaching team is fantastic and they work very well together."• "In a word: grandiose. What a wonderful week. I’ll certainly come back."• "Every conductor should attend this course at least once."

Facebook