HKU

Van de fuga's van Bach tot de klankwolken van Ligeti. Bij de Bachelor of Music in Klassieke Muziek ontwikkel je je eigen muzikale persoonlijkheid.

Jouw verhaal, jouw publiek

Van barok en klassiek, tot romantiek en modern. Je vertaalt bladmuziek naar je eigen verhaal waarmee je verbinding zoekt met je publiek. De wereld verandert, hoe zet jij je talent in om je publiek steeds te verrassen?

Wat leer je?

Je wordt expert op je instrument, leert verschillende stijlen kennen en onderzoekt je eigen talenten. Ook ontwikkel je vaardigheden om nieuwe plekken te creëren in het werkveld. Je ontwikkelt een scherp oog voor nieuwe mogelijkheden en manieren om je publiek te bereiken.

Lees verder

Hoofdvakken

Je kiest een van de volgende hoofdvakken:

• strijkinstrumenten: viool, altviool, cello, contrabas

• blaasinstrumenten: fluit, hobo, klarinet, saxofoon, trompet

• overige instrumenten: piano, harp, orgel, beiaard

zang

koordirectie

compositie

kerkmuziek

Waarom deze studie?

Je onderzoekt nieuwe manieren om klassieke muziek in te zetten in de 21ste eeuw en je eigen verhaal te vertellen. Docenten zijn gerenommeerde musici en betrokken bij de studenten. Je leert snel alle studenten kennen met wie je ensembles vormt en ervaringen uitwisselt. Je doet mee aan projecten waarbij verschillende kunstvormen samenkomen zoals theater, beeldende kunst, muziektechnologie, etc. Zo ontstaat een krachtige verbinding tussen jou en het werkveld.

Aanmelden en toelating

Om te kunnen studeren aan HKU Utrechts Conservatorium doe je een toelatingsexamen dat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte bestaat.

Lees verder

Voor wie?

Je hebt passie voor klassieke muziek die je wil delen met je publiek, medemusici en leerlingen. Je hebt interesse in verschillende toepassingen van klassieke muziek waarmee je de verbinding zoekt met je publiek en mensen enthousiast maakt voor klassiek muziek.


Olga Vocal Ensemble en Felipe Pipi (video)

Welk beroep?

Je bent expert op het gebied van klassieke muziek. Als specialist voel je je thuis in verschillende rollen in het werkveld. In een ensemble of orkest, of als solist, docent, organisator of muzikaal leider.

Samenwerkingen

Binnen het Utrechts Conservatorium werkt de klassieke afdeling nauw samen met de historische afdeling, zowel in het volgen van bepaalde instrumentale en theoretische bijvakken als in het gezamenlijk inrichten van projecten.

De klassieke afdeling van HKU Utrechts Conservatorium werkt ook nauw samen met Het Gelders Orkest en Het Orkest van het Oosten (Phion, orkest van Gelderland & Overijssel) . Hogerejaars bachelor- en masterstudenten kunnen in aanmerking komen voor een stageplaats in deze orkesten.