HKU

Om toegelaten te worden tot HKU Utrechts Conservatorium doe je een toelatingsexamen dat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte bestaat. Deze worden apart afgenomen.

Docenten

In de docentenlijst vind je alle docenten per afdeling.

Toelatingen in tijden van Corona

Door het coronavirus zijn de toelatingen aan het HKU Utrechts Conservatorium helaas niet meer te organiseren zoals we gewend zijn.

Voor het praktische toelatingsexamen vragen we je om enkele video opnames te maken. De criteria (en eventuele downloads) voor de video's vind je hieronder. Lees hier goed aan welke eisen je video’s moeten voldoen.

Per mail ontvang je nog een apart bericht met de instructie voor het uploaden van je video opnames. Heb je dit bericht niet ontvangen, kijk dan eerst even in je spambox.

Let op: Mocht je voor meerdere hoofdvakken een toelating doen, dan ontvang je meerdere uploadprocessen. Zo kun je per hoofdvak de juiste opdrachten aanleveren.

Succes met de voorbereidingen!

Neem voor vragen contact op met de HKU Servicebalie Studentzaken via sz@hku.nl of 030-2091540.

Kan ik me nog aanmelden?

Kijk op de centrale pagina Status Toelatingen om te zien voor welke opleidingen aanmelding nog mogelijk is.

Instrumentaal keuzevak

Binnen de opleiding docent muziek kun je vanaf het 2e studiejaar, naast de individuele zangles en les op een akkoordinstrument, individuele lessen volgen op een instrument naar keuze, mits je daarvoor voldoende niveau hebt. De toelatingscommissie adviseert de studieleider over dit instrumentale keuzevak.

Uitslag

Op basis van beide examens kunnen de volgende adviezen gegeven worden:
• je bent toelaatbaar tot de bacheloropleiding
• je bent toelaatbaar tot de vooropleiding
• je wordt afgewezen.

Of je daadwerkelijk wordt toegelaten hangt verder nog af van het aantal beschikbare plaatsen voor de Opleiding Docent Muziek jaar 1 en van het niveau van andere kandidaten. Je ontvangt schriftelijk bericht of je wel of niet geplaatst bent.

En verder

Toelating per geluidsdrager
Het is niet mogelijk om toelating te doen per geluidsdrager.

Vrijstellingen
De examencommissie beslist over vrijstellingsaanvragen. Er wordt individueel bekeken welke onderdelen je geheel of gedeeltelijk moet volgen. Dit geldt bijvoorbeeld als je Muziekwetenschap gestudeerd hebt of ergens anders muziekvakonderwijs gevolgd hebt. Aanvragen lopen, na toelating, via de tutor.

Examenvoorbeeld

Contact

Kijk eerst of het antwoord op je vraag bij de categorie "Toelating" van Vraag en Antwoord staat. Is dat niet het geval, of heb je een andere vraag? Neem contact op met de Servicebalie Studentzaken via sz@hku.nl. Hier kun je je ook opgeven voor de proeftoelating.Aanmelden in het kort

1. Meld je met je DigiD aan via Studielink

2. Doe toelatingsexamen
3. Schrijf je in via Studielink