HKU

Wil je jouw creatief vermogen gebruiken om een organisatievraagstuk aan te pakken? Zou je graag willen weten hoe je ontwerpende kracht in jouw organisatie effectief kan inzetten voor die hoognodige verandering of innovatie? Dan is de Mastercourse Kunst & Economie echt iets voor jou!

Voor wie?

De Mastercourse Kunst & Economie is bedoeld voor professionals binnen of buiten de creatieve industrie, die met inzet van creativiteit en innovatie een complex organisatievraagstuk willen aanpakken. Je hebt een BA-diploma, enige jaren werkervaring en een open mind. Je bent op zoek naar de meerwaarde van ‘samen leren’ en hebt een gezonde kritische houding.

Wat leer je?

In de Mastercourse Kunst & Economie leer je ontwerpend onderzoeken, het creatief vermogen van jou en jouw organisatie aanboren, samenwerken en antwoorden vinden op een ingebracht organisatievraagstuk.

Welke vraagstukken zijn geschikt?

In de Mastercourse Kunst & Economie werken we met vraagstukken die draaien om de waarde van creativiteit, al dan niet in de creatieve industrie. Je kunt maatschappelijke problematieken aanpakken, innovatieve oplossingen bedenken, of interventies voor de toekomst ontwerpen. Je bent op zoek naar het antwoord, én de onderbouwing van de totstandkoming daarvan op masterniveau.

Waarom zou je kiezen voor de Mastercourse Kunst & Economie?

De waarde van kunst staat volop in de politieke, maatschappelijke en wetenschappelijke aandacht. Met de Mastercourse Kunst & Economie kun je straks meepraten, spelen en acteren op het hoogste niveau van het debat over waarde creatie en haar operationalisering. Kritisch, professioneel én creërend!

Hoe ziet je studieomgeving eruit?

We bieden je een ervaren onderzoeksomgeving, waarin jouw professionaliseringsvraagstuk wordt opgenomen in een speelveld van werkveld, onderwijs en onderzoek. Je werkt nauw samen met studenten en docenten uit een atelier in het bachelor-onderwijs en onderzoekers uit het lectoraat. Je vergroot je vaardigheid op het vlak van onderzoek, organisatie, ontwerp en communicatie.

Hoe verloopt je studieproces?

Gedurende vijf maanden werk je met jouw eigen studieplan aan het vraagstuk waarin jij als professional geïnteresseerd bent. Dit vraagstuk wordt van begin af aan ingebed in het atelier dat daar het best bij aansluit. Afhankelijk van jouw vraagstuk sluit je aan bij Experience Design, Design for Social Change, Business Design Lab (lessen zijn in het Nederlands) of International Arts (les in het Engels). Het aanbod bestaat uit:

• hoor- en werkcolleges van het gekozen atelier
• door het atelier georganiseerde seminars en excursies
• colleges, break-outs en werkvormen van HKU College
• colleges van lectoren en andere interventies
• individuele coaching en mastercourse-intervisie
• op maat gemaakte persoonlijke interventies

Hoe eindigt de Mastercourse Kunst & Economie?

Het onderzoek eindigt in een antwoord op je vraag, in de vorm van een publicatie, presentatie, concept, experience en/of product met een supportive narrative. Van begin tot het eind heb je een eigen begeleider, die jou op masterniveau helpt je doel te verwezenlijken. De begeleider is verbonden aan een lectoraat én aan een atelier. Je ontvangt bij een succesvolle afronding een certificaat op masterniveau.

Praktische informatie

Wanneer?
Van september 2019 tot februari 2020 met een gemiddelde studiebelasting van 15 uur per week (waarvan de helft zelfstudie). De contactdagen zijn voornamelijk op maandag en vrijdag (International Arts op maandag en donderdag).

Waar?
De meeste lessen en bijeenkomsten vinden plaats bij HKU Nieuwekade 1 in Utrecht.

Wat zijn de kosten?
De kosten voor deelname bedragen €2.500,-.

Hoe meld je je aan?
Aanmelden kan via deze link. Als je nog nooit eerder onderwijs aan HKU hebt gevolgd, moet je via deze link eerst een gebruikersnaam/wachtwoord aanvragen.

Meer weten?

Stuur een mail met je vraag naar nicoline.mulder@hku.nl