HKU

Designlabs van HKU zijn de ultieme plekken voor experiment met technieken.

Houd deze ruimte in de gaten

Hier verschijnt informatie over data, tijden, locaties en kosten voordat een nieuwe ronde Designlabs van start gaat.

Ben je werkzaam als creatief professional en wil je experimenteren en leren werken met verschillende soorten oude en nieuwe technieken? Dat kan vanaf februari 2020 bij de Designlabs van HKU.


We bieden zo’n 15 verschillende Designlabs met een wisselend en zeer gevarieerd aanbod: leer snel schetsen om je ideeën helder op papier te krijgen of transformeer plastic afval tot nieuwe producten. Bouw een robot met jouw afgedankte elektronica of leer snijden en graveren met de lasercutter. Zoek je graag de grenzen van het maakbare op? Doe dan eens mee aan een Biolab, Foodlab of Kleurlab.

Ontdek nieuwe mogelijkheden

De Designlabs stimuleren je om te spelen met technieken en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Je werkt niet per se aan iets dat iets moet zijn, maar aan iets dat iets kan worden. Als ontwerper kun je je helemaal uitleven zonder dat het een concreet resultaat hoeft op te leveren.


Tijdens de labs krijg je begeleiding van een professioneel docent. Er doen ook reguliere ouderejaars studenten mee, een mooie kans om samen te werken met jonge makers.

Drie soorten labs

  1. Labs met digitale tools (combinaties van ontwerpen en visualiseren), zoals: clo3D, 3D printen, foto/film, programmeren (arduino), lasersnijden, black box, autocad
  2. Labs met materiaal, zoals: biolab, smart materials, printtechnieken, zeefdruk, materiaalbewerkingen, nieuwe materialen
  3. Labs in het bouwen/verbinden, zoals: schaalmodellen, keramiek, verbindingen maken (elektronisch, bouwtechnisch, flexibel, experimenteel), moulage

Voorwaarden

Ieder Designlab duurt drie of vier weken, 4,5 uur per week. Deelname kost 166 euro. Tijdens de eerste sessie van ieder lab krijg je een toelichting over de mogelijkheden. Daarna werk je zelfstandig aan je vraagstelling en is er een begeleidende docent aanwezig voor hulp.

[Inschrijvingen gesloten]

  • Als je nog niet eerder onderwijs hebt gevolgd aan HKU, moet je na klikken op bovenstaande knop eerst een account aanmaken.
  • De keuze voor het gewenste lab geef je aan bij het inschrijven.
  • Na aanmelding ontvang je een betaallink waarmee je je inschrijving kunt voltooien.
  • Je ontvangt een definitieve bevestiging.

NB: Ben je in collegejaar 2018/2019 afgestudeerd aan HKU? Dan is deelname aan de komende Designlabs gratis.

Contact

Vragen? Neem contact op met moderators Charlotte Wagemaker of Karin Vlug: