HKU

Coach je collega’s en leerlingen op en mét creatief vermogen.

Iedereen heeft creatief vermogen! Deze cursus leert jou om dat vermogen aan te wakkeren, in te zetten en vast te houden onder jouw leerlingen, collega's of medewerkers. Bedoeld voor leerkrachten, kunstenaars in de klas en personen die werkzaam zijn in de culturele/creatieve sector.


Je gaat in de cursus Creatief Vermogen aan de slag met diverse coachingtechnieken en werkvormen om leerlingen aan te spreken op hun creatieve talenten, of collega's te verleiden en te ondersteunen bij het inzetten van hun verborgen creativiteit.


We vertrekken vanuit jouw leervraag. Jouw grondhouding, open, vragende manier van handelen en je eigen creatief vermogen zijn ontwikkel- en vertrekpunt. We wisselen in deze middagen denken en doen af.

Kosten

Deelnemers die partners zijn in het Netwerk Creatief Vermogen Utrecht doen gratis mee. Deelnemers buiten het Netwerk Creatief Vermogen betalen 250 euro. Kosten voor literatuur of andere materialen zijn voor eigen rekening.

Deelname factuurdocenten

Indien er cursusplaatsen over zijn, kunnen factuurdocenten van HKU deelnemen aan deze training. Hiervoor betalen zij de kostprijs.


Deelname gebeurt in eigen tijd en de factuurdocent dient in het lopende studiejaar een serieuze binding met een school van HKU te hebben, dit ter beoordeling aan de schooldirecteur.

Over Creatief Vermogen Utrecht

Creatief Vermogen Utrecht is een project in het kader van de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. In dit project werken HKU, UCK (Utrechts Centrum voor de Kunsten), twaalf culturele instellingen en drieëntwintig basisscholen in Utrecht samen aan een leerlijn creatief vermogen.


Samen richten ze zich op het ontplooien en verankeren van kunsteducatie in het onderwijs. De nieuwe kennis uit dit netwerk wordt breed gedeeld.

Meer info

Meer info

Tijdsinvestering

25 uur, waarvan 20 uur contacttijd, 5 uur zelfsturing aan eigen werkvraag en één bezoek bij collega-deelnemer om deze collega ‘peer’ coaching te geven.


Docenten

Salomé Nobel en Corrie Nagtegaal


Contact

Voor aanmeldingen, meer info en de prijs voor deelname die op jouw situatie van toepassing is, mail je salome.nobel@hku.nl