HKU

Het Akademietheater is een compleet uitgerust vlakke-vloertheater en vormt het hart van HKU Theater.

De grote zaal heeft een speelvloer van 15 bij 10 meter, een computergestuurde lichtinstallatie en 163 zitplaatsen op een verrijdbare tribune. De kleine zaal van het theater heeft 70 zitplaatsen en een speelvloer van 10 bij 8 meter.

In het Akademietheater is ruimte voor alle 'spelers' in het theaterbedrijf. Theatermakers, acteurs, toeschouwers, studenten en docenten, ze ontmoeten elkaar in dit theater in het centrum van Utrecht.

Voorstelingen in het Akademietheater bezoeken

In het Akademietheater kun je regelmatig voorstellingen en presentaties bezoeken van onze studenten. 90% van de capaciteit van het theater wordt voor hen gereserveerd maar ook oud-studenten doen graag een beroep op deze faciliteiten. Daarnaast worden de theaterzalen regelmatig gebruikt voor producties in het kader van Utrechtse festivals.

De maandagenda van het Akademietheater

Kijk op de Theateragenda voor voorstellingen in het Akademietheater.
 Hier kun je ook online reserveren.
Wil je de maandagenda van het Akademietheater per e-mail ontvangen? Dat kan! Laat dan hier je emailadres achter Aanmelden Theateragenda.

Adres en Route

Akademietheater
Janskerkhof 17
3512 BM Utrecht
Bekijk de routebeschrijving

Contact

Ben je oud-student of een Culturele Instelling en wil je gebruik maken van onze faciliteiten neem dan contact op met het Productiebureau van HKU Theater: akademietheater@hku.nl

Het Akademietheater is niet te huur als feestruimte.