HKU

Tijdens deze studie houd je je zowel bezig met kunst en creativiteit als met techniek.

Op het gebied van games, theater en performance komt niet alleen de praktische kant aan bod maar we behandelen ook de theorie erachter.

Denk aan vakken als 3D modelling en animatie; programmeren met Unity 3D om interactief te ontwerpen; live videogebruik; gamedesign; dramaschrijven en dramaturgie. Je krijgt les op HKU Theater, waardoor je ook gevoel ontwikkelt voor de verschillende theatervakgebieden en in dramaturgie en de middelen die daarbij horen. Naarmate je verder komt in de studie krijg je meer ruimte om je te specialiseren binnen het vakgebied.

Eerste jaar

In het eerste jaar krijg je een brede basis: in de vakken dramaturgie en theatergeschiedenis leer je de basisprincipes van theater kennen. Ook analyseer je games en maak je kennis met allerlei gamegenres. Daarnaast krijg je ook een praktische basis in de vorm van projecten. In teamverband werk je aan verschillende vormen van theater, performance en interactiviteit.
Andere vakken: softwarepakketten, verhalen vertellen, visualisatie, 3D-animatie, characterdesign en Photoshop.

Tweede jaar

In het tweede jaar vindt er meer verdieping plaats. Naarmate je verder komt in je studie bereiden we je voor op de actuele beroepspraktijk. We besteden aandacht aan ondernemerschap en hoe je je presenteert.

Derde en vierde jaar

Vanaf het derde jaar wordt zelfstandig werken steeds belangrijker; in allerlei projecten ontwikkel je je verder en stippel je je eigen koers steeds verder uit.

In het vierde jaar werk je in teamverband samen binnen een groot project voor een externe opdrachtgever. Je formuleert voor je afstuderen een eigen onderzoeksopdracht en dit werk je uit tot een interactieve ervaring.

Buitenland

Omdat een groot deel van de arbeidsmarkt in het buitenland is, kun je ook stage lopen in het buitenland. Er zijn veel goede contacten, met bijvoorbeeld Zweden, Finland, Belgiƫ, de Verenigde Staten en Duitsland.

Meer informatie en contact

Meer informatie over deze studie kun je krijgen tijdens de open dag. Ook kun je voor al je vragen contact opnemen via ipd.theater@hku.nl.