HKU

Denk je er over om per 1 september te starten met Interactive Performance Design aan HKU? Ervaar de studie door mee te doen aan een speeddate en/of meeloopdag!

Met de studie Interactive Performance Design (IPD) word je expert in het ontwerpen van interactieve ervaringen waarin je het publiek onderdompelt. Gewapend met kennis van theater, interactiviteit en digitale media, creëer jij onweerstaanbare nieuwe werelden. Je opent deuren naar de publiekservaring van morgen en bent daarom zeer gewild bij de opdrachtgevers van vandaag.

Meeloopdag met IPD

Tijdens een meeloopdag maak je kennis met de school, de studierichting, studenten en docenten en kijk je mee bij lessen of een beoordeling. Er is genoeg tijd voor je vragen en we bespreken ook hoe je de toelating kunt voorbereiden. Je gaat ook actief iets maken en leren hoe je IPD-er wordt; 3e jaars studenten organiseren korte workshops waarmee je aan het eind van de dag je eerste IPD mini performance gemaakt hebt. De meeloopdagen starten om 10.00 uur en eindigen rond 17.00 uur. We adviseren een meeloopdag te bezoeken voordat je toelating doet (indien mogelijk), zodat het je kan inspireren en je informatie geeft om je goed voor te bereiden op de toelating.

Wanneer?
• De meeloopdagen in studiejaar 2018-2019 zijn inmiddels geweest, volgend studiejaar volgen er weer nieuwe.

Programma
09.30 - 10.00 Inloop
Vanaf 10 uur komen de volgende onderdelen aan bod
• Kennismaking
• Informatie over IPD (ook in relatie tot de andere opleidingen van HKU Theater en daarbuiten)
• Toelatingen en voorbereiding (portfolio)
• Antwoord op je vragen
• Rondleiding door de school inclusief een lesbezoek
• Hoe word ik IPD-er workshop; in groepjes leer je met Makey Makey setjes ontwerpen, fysiek spel, schrijfopdracht, vormgevingsopdracht een mini performance maken waarbij je zelf interactie leert ontwerpen.
• Bij elke meeloopdag staat een actuele activiteit centraal.

De lunch wordt verzorgd, verdere informatie over de betreffende meeloopdag krijg je na aanmelding.

(Tip: meld je aan via studielink zodat je de toelatingsopdracht vòòr de meeloopdag ontvangen hebt)

Speeddate met IPD

Doe mee met de 2 uur durende kennismaking met IPD tijdens een live event of beoordeling. Dit is vooral bedoelt als je niet op de meeloopdagen kunt komen.

Wanneer?
• data wordt in overleg bepaald, stuur ons een mail als je op de hoogte wilt worden gehouden.

Laat weten dat je komt!

Meld je aan voor een meeloopdag of speeddate via ipd.theater@hku.nl (o.v.v. je naam, leeftijd, vooropleiding, mobielnummer en datum van je voorkeur)

HKU Theater
Janskerkhof 18
3512 BM Utrecht

Vragen?

Via ipd.theater@hku.nl kun je altijd je vragen stellen over de opleiding maar ook over toelatingen en meeloopdagen. Je krijgt dan persoonlijk antwoord van de studierichting.