HKU

Na aanmelding via Studielink wordt contact met je opgenomen voor de toelatingsprocedure.

Vooropleiding

Je dient minimaal te beschikken over een vwo-, havo-, mbo (niveau 4)- of een gelijkwaardig diploma.

Algemene toelatingseisen HKU bachelors

Voor wie?

De studie is bedoeld voor mensen met een passie voor theater en talent voor acteren. Een goede algemene conditie is heel belangrijk. Daarnaast heb je discipline en doorzettingsvermogen nodig en houd je van tekst, bewegen en het kijken naar voorstellingen.

Hoe werkt het?

Tijdens deze selectie beoordelen we aan de hand van vastgestelde criteria of je geschikt bent en in aanmerking komt voor de studie van je keuze. Tegelijkertijd krijg jij een goed beeld van de door jou gekozen richting.

De selectie van Acting heeft een programma van drie rondes en een aantal thuiswerkopdrachten. Je moet een motivatiebrief hebben ingeleverd om voor de eerste ronde geplaatst te kunnen worden. Instructies voor deze brief lees je op de link hieronder. Na elke ronde wordt beoordeeld of je door mag naar de volgende ronde. Je moet met succes de selectie afgerond hebben om toegelaten te worden tot de studie. De Schooldirecteur besluit hierna of je ook daadwerkelijk geplaatst kunt worden.

De toelatingsopdrachten zijn bedoeld om jou een zo goed mogelijk beeld te geven van jezelf en je talenten. De toelatingscommissie moet aan de uitwerking van je opdrachten kunnen zien wat je ideeën zijn en wat je kunt.

Het proces, dus hoe je juist tot deze uitwerking van je opdracht bent gekomen, is hierbij belangrijker dan het eindproduct.

De eerste ronde vindt op een aantal zaterdagen plaats. De tweede en de derde ronde duren elk twee dagen. Je moet alle selectiedagen beschikbaar zijn.

Lees meer over de toelatingsprocedure Acting

Toelatingsdata

  • Eerste ronde: 25 januari, 1, 8 en 15 februari, 16 mei
  • Tweede ronde: in de periode 2 t/m 5 maart, 2 juni
  • Derde ronde: in de periode 12 t/m 14 maart, 4-5 juni

Kan ik me nog aanmelden?

Kijk op de centrale pagina Status Toelatingen om te zien voor welke opleidingen aanmelding nog mogelijk is.

Waar?

Bachelor of Theatre in Acting wordt gegeven aan HKU Theater. Op deze locatie zal je - als je wordt aangenomen - gaan studeren.

Bekijk HKU Theater

Aanmelden in het kort

1. Meld je met je DigiD aan via Studielink


2. Doe toelatingsexamen

3. Schrijf je in via Studielink