HKU

Benieuwd naar wat studenten HKU Muziek en Technologie doen, maken en leren? Bekijk het op deze pagina.

Samenwerken

Interesse in samenwerken met (studenten van) HKU Muziek en Technologie?

Lees meer

Onderzoeksprogramma

Bekijk ook projectresultaten vanuit het HKU-onderzoeksprogramma Muziekontwerp. Lees meer

Oeganda


Studenten reizen af naar Oeganda en maken voor Boutiq Foundation elektrische varianten van Oegandese instrumenten. Een videoverslag door student Nathan Marcus.

Podium Witteman Extra


Compilatie van de uitzending Podium Witteman Extra (NPO Cultura) op 19 februari 2017. Hierin is presentator Floris Kortie aanwezig bij de eerste les 'HKU meets EYE' waarin composities voor de zwijgende film gemaakt worden. Docent Alex Geurink beluistert en bespreekt samen met tien studenten de eerste schetsen bij het beeld.

Méér Muziek in de Klas

Lees meer over Otomori en Biem!, de door studenten gemaakte muziekgames die bijdragen aan het doel van 'HKU' en 'Méér Muziek in de Klas': muziekles voor alle leerlingen in het basisonderwijs.

Lees meer

Discovering Recursive Sound


In Discovering Recursive Sound tonen derdejaars studenten HKU Muziek en Technologie de resultaten van het vak klankontwerp. De studenten bieden je zo de mogelijkheid een kijkje te nemen in de wereld van recursieve geluiden.

Plan Nederland


Tien HKU-studenten reisden af naar Indonesië voor ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland, op zoek naar verhalen van jonge ondernemende Indonesische vrouwen. Studenten van Muziek en Technologie componeerden het nummer ‘Step out of the Shadow’ en studenten HKU Media maakten hierbij een videoclip.

WeHeArtSociety

Bij het project WeHeArtSociety worden twee culturen met elkaar in verbinding gebracht: studenten van HKU en de bewoners van een zorgcentrum. Door middel van co-design leren deelnemende partijen elkaar kennen en vindt culturele uitwisseling plaats. De bewoners vertellen over hun eerste liefde, waarop de studenten een tekst schrijven, een nummer componeren en vervolgens uitvoeren op de kamer van de bewoners.

Klinkende pleinen


Welke invloed heeft het plaatsen of verwijderen van objecten op het geluid van een plein? Studenten van HKU onderzochten dit en maakte een computermodel waarin de gebruiker zelf objecten kan toevoegen en direct hoort wat er verandert aan het geluid op het virtuele plein. Lees meer

Road to Happiness


Film over vier jaar samenwerking tussen Plan Nederland en HKU in het kader van het project Road to Happiness waaruit verschillende opdrachten zijn ontstaan. Hierin werken studenten een deel van het semester in het buitenland en wordt er vooral een beroep gedaan op hun internationale en interculturele vaardigheden.