HKU

Na aanmelding via Studielink wordt contact met je opgenomen voor de toelatingsprocedure.

Daarnaast lever je een cd of dvd in met drie eigen composities voor verschillende bezettingen en doeleinden.

• Bij elke compositie lever je een partituur of een andere representatie.
• Bij elke compositie lever je een korte beschrijving van de gebruikte middelen, het doel of anderszins belangrijke informatie.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan elektronische muziek voor allerlei podia zoals concerten, theatervoorstellingen, moderne dansproducties, installaties, et cetera.


Vooropleiding

Je dient minimaal te beschikken over een vwo-, havo-, mbo (niveau 4)- of een gelijkwaardig diploma. Daarnaast moet je tevens over voldoende artistieke aanleg beschikken.Algemene toelatingseisen HKU-bachelors

Voor wie?

• Je wilt je interesse voor compositie graag combineren met je interesse in de mogelijkheden van technologie.
• Je wilt je interesse voor muziek combineren met je interesse voor nieuwe ontwikkelingen in de manier waarop die muziek gemaakt wordt.
• Je kunt goed samenwerken met anderen uit de verschillende muziekdisciplines en uit disciplines als theater en dans.
• Je hebt uitgesproken ideeën over compositie en over het gebruik en de ontwikkeling van technologische middelen en je wilt die ideeën graag in praktijk brengen.

Toelatingsdag

Naar aanleiding van je aanmelding word je door ons ingedeeld voor een toelatingsdag. Deze datum is bindend.

Binnen 10 werkdagen ontvang je van de Servicebalie Studentzaken een e-mail met de toelatingsopdracht en datum van de toelatingsdag.

Houd er rekening mee dat je voor het maken van de toelatingsopdracht gemiddeld zo’n 3 weken de tijd nodig zal hebben.

Toelatingsdata

Ronde 1

1e dag 24 maart

2e dag tussen 10 en 25 april


Ronde 2

1e dag 8 mei

2e dag tussen 29 mei en 9 juni


Ronde 3

1e dag 23 juni

2e dag tussen 14 en 18 augustus


De 2e dag valt in de periode zoals aangegeven.

Kan ik me nog aanmelden?

Kijk op de centrale pagina Status Toelatingen om te zien voor welke opleidingen aanmelding nog mogelijk is.

Hoe werkt het?

Het toelatingsexamen bestaat uit een online voorbereiding en twee verschillende toelatingsdagen.

Na je inschrijving via Studielink ontvang je thuisopdrachten, de inloggegevens om deze te kunnen uploaden en de data voor de twee verschillende toelatingsdagen.

Op de eerste toelatingsdag wordt er een toets afgenomen. Deze toets (neem hiervoor je koptelefoon mee) duurt ongeveer 45 minuten en test je kennis van algemene muziekleer, je vaardigheid in solfège (intervallen, drieklanken, inclusief omkeringen, ritmisch dictee en melodisch dictee) en je kennis van muziektechnologie, geluidsleer en rekenvaardigheid.


Na deze toets kun je naar huis. Later krijg je via mail te horen of je door mag naar de tweede toelatingsdag. Dit is afhankelijk van de uitslag van de toets en de beoordeling van het materiaal dat je online hebt ingeleverd.

Op de eventuele tweede toelatingsdag heb je een gesprek met de toelatingscommissie naar aanleiding van jouw toelatingsmateriaal, maar het zal ook gaan over je kijk op de studie en het werkveld. Het gaat om een open gesprek waarin we hopen dat je als kandidaat zo goed mogelijk tot je recht zult komen.


NB wanneer je je hebt aangemeld voor meer dan één opleiding binnen Muziek en Technologie dan gelden de online met ons gedeelde thuisopdrachten voor alle opleidingen in kwestie - je hoeft deze dus maar één keer te maken.


Aanmelden vanuit het buitenland

Voor kandidaten die woonachtig zijn in het buitenland is er de mogelijkheid om toelating via Skype te doen. Dit dien je tijdens je aanmelding via Studielink aan te geven. Je krijgt dan per e-mail instructies over het verloop van de toelatingsprocedure.

Uitslag

In de uitnodiging voor de toelatingsdag staat vermeld wanneer je te horen krijgt of je bent toegelaten of afgewezen. Over het algemeen duurt het vier weken voor de uitslag bekend is. Je ontvangt deze per e-mail met een korte toelichting.

Waar is de toelating?

Bachelor of Music in Composition Electronic Music wordt gegeven aan HKU Muziek en Technologie. Als je wordt aangenomen, ga je studeren aan de IBB-laan in Utrecht.


Bekijk HKU Muziek en Technologie

Aanmelden in het kort

1. Meld je met je DigiD aan via Studielink


2. Doe toelatingsexamen

3. Schrijf je in via Studielink