HKU

Jouw unieke kijk op klank en muziek omzetten in het geluid waar de muziekwereld op zit te wachten: dat is de rode draad van deze opleiding. In vier jaar leer je hier zelf vorm aan geven, op de manier die bij jou past.

Eerste en tweede jaar

In het eerste jaar maak je kennis met allerlei verschillende vakken: muzikale basis, klank en geluid, productie, technologie, programmeren, etcetera. Op die manier kun je je breed oriƫnteren en leer je ook samenwerken met studenten uit de andere afstudeerrichtingen binnen Muziek en Technologie.

Verder in het eerste jaar komen er keuzevakken; vanaf het tweede jaar kun je ook kiezen uit blokken. Die bestaan uit projecten, daarmee samenhangende theorielessen, en werkgroepen op het gebied van compositie, muziekproductie en sound design.

Derde en vierde jaar

In het derde en vierde jaar worden de projecten uitdagender. Je werkt steeds vaker in multidisciplinaire teams aan projecten uit het werkveld. Daarnaast zijn er ondersteunende lessen en werkgroepen en ga je in het derde jaar ook drie maanden op stage.
In het laatste semester van je vierde jaar bedenk en regel je zelf een afstudeerproject (of projecten) waarmee je je profileert in het werkveld. Tijdens de hele studie, maar vooral in de laatste twee jaar, wordt er in de opleiding ook veel aandacht besteed aan onderzoek (in combinatie met ontwerpen) en aan je profilering in het werkveld.

Buitenland

Er zijn verschillende mogelijkheden om een tijdje naar het buitenland te gaan. Je kunt bijvoorbeeld een semester studeren bij een partnerinstelling van HKU, maar ook een stage of project doen. Dit laatste kan in principe overal ter wereld. Om je stage te organiseren en plannen kun je gebruik maken van de kennis en contacten van HKU. In de praktijk loopt ongeveer een vijfde van de studenten stage in het buitenland, zowel in Europa als in de VS, Aziƫ of Afrika.

Graad/titel

Na het afronden van deze studie krijg je de graad Bachelor of Music, die je als BMus afgekort achter je naam kunt vermelden. Op je diploma staat naast de graad, Composition and Music Production als afstudeerrichting vermeld.

Meer info en contact

Je bent van harte welkom op de Open Dagen! Ook kun je contact opnemen met Elsje Dicke of Claudia van den Hoeven: 030-2091909