HKU

Na aanmelding via Studielink wordt contact met je opgenomen voor de toelatingsprocedure.

Voor wie?

  • Je werkt graag in een projectteam.
  • Je kunt je goed inleven in de verschillende muziek- en mediadisciplines die in projecten samenkomen.
  •  Je hebt gevoel voor muziek, geluid en klank. Dat wil je graag combineren met nieuwe technologieën en toepassingen.
  • Je bent geïnteresseerd in onderzoek en ontwikkeling en de toepassing van de resultaten daarvan.

Vooropleiding

Je dient minimaal te beschikken over een vwo-, havo-, mbo (niveau 4)- of een gelijkwaardig diploma. Als je havo doet met een CM-profiel, is het voor deze opleiding verplicht om ook wiskunde in je pakket te hebben. Dit mag wiskunde A of B zijn. Daarnaast moet je over voldoende artistieke aanleg beschikken.Algemene toelatingseisen HKU-bachelors

Kan ik me nog aanmelden?

Kijk op de pagina Status Toelatingen om te zien voor welke opleidingen aanmelding nog mogelijk is.

Toelatingsprocedure

Na je aanmelding via Studielink ontvang je informatie over de toelatingsprocedure en word je door ons ingedeeld op een toelatingsdag. Deze datum is bindend.

De toelatingsprocedure bestaat uit een online voorbereiding en twee verschillende toelatingsdagen.

De online voorbereiding bestaat uit een aantal thuisopdrachten. Houd er rekening mee dat je voor het maken van de toelatingsopdrachten gemiddeld zo’n drie weken de tijd nodig zult hebben. Wanneer je je hebt aangemeld voor meer dan één opleiding binnen Muziek en Technologie dan gelden de opdrachten voor alle opleidingen in kwestie – je hoeft ze dus maar één keer te maken en te uploaden.

Als je je opdrachten op tijd hebt ingeleverd, word je uitgenodigd voor de eerste toelatingsdag. Op deze dag maak je een toets. De toets duurt ongeveer 45 minuten en test je kennis van algemene muziekleer, je vaardigheid in solfège (intervallen, drieklanken, inclusief omkeringen, ritmisch dictee en melodisch dictee) en je kennis van muziektechnologie, geluidsleer en rekenvaardigheid. Neem je koptelefoon mee!

Per e-mail krijg je te horen of je door mag naar de tweede toelatingsdag. Dit is afhankelijk van de uitslag van de toets en de beoordeling van het materiaal dat je online hebt ingeleverd.

Op de eventuele tweede toelatingsdag heb je een gesprek met de toelatingscommissie naar aanleiding van jouw toelatingsmateriaal, maar het zal ook gaan over jouw kijk op de studie en het werkveld. Het gaat om een open gesprek waarin we hopen dat je als kandidaat zo goed mogelijk tot je recht zult komen. Per e-mail krijg je te horen of je bent toegelaten. Over het algemeen duurt het drie weken voordat de uitslag bekend is.

Aanmelden vanuit het buitenland

Voor kandidaten die woonachtig zijn in het buitenland is er de mogelijkheid om op de tweede toelatingsdag het gesprek via Skype te doen. Dit dien je bij je aanmelding via Studielink aan te geven.

Waar is de toelating?

Deze opleiding wordt gegeven aan HKU Muziek en Technologie. Als je wordt aangenomen, ga je studeren aan de IBB-laan in Utrecht. Hier vindt ook de toelating plaats.

Bekijk HKU Muziek en Technologie

Aanmelden in het kort

1. Meld je met je DigiD aan via Studielink


2. Doe mee aan de toelatingsprocedure

3. Schrijf je in via Studielink