HKU

Op deze pagina staat een indicatie van welke materialen je nodig hebt voor je studie bij HKU Media. Voordat je naar de winkel rent of online gaat bestellen: je krijgt via de studie meer informatie over wat je precies nodig hebt en wanneer.

Materialen Photography

Bij aanvang van je studie dien je een digitale SLR-camera te hebben. Deze hoeft niet full frame te zijn, al merken we dat deze behoefte vaak in de loop van de studie wel ontstaat. Kies in ieder geval een betrouwbaar merk. Wij adviseren Canon of Nikon. 

Kies voor een zoomlens van 24-70 mm (of vergelijkbaar 35 mm equivalent voor kleinere sensors), of voor vaste lenzen in dit bereik. 

Een laptop hoort bij het fotografische gereedschap. Wij adviseren Apple, omdat we op HKU ook met Apple werken. Later dien je je apparatuur uit te breiden met een externe flitser, statief en andere benodigdheden. Hierover krijg je later binnen de opleiding advies.


Materialen Illustration

Voor Illustratie hoef je van te voren geen boeken te kopen. Houd gedurende het jaar rekening met de aanschaf van readers en teken- en schildermaterialen. In de mediatheek is veel vakliteratuur aanwezig. Daar en in de lessen doe je inspiratie op voor boeken die je zelf wilt aanschaffen.


In het eerste semester is een laptop of computer nog niet nodig. In het tweede semester werk je op de computers op school. We raden voor Illustratie een Apple computer of laptop aan.