HKU

Studenten Photography, Image and Media Technology (IMT) en Graphic Design toonden werk op verschillende festivals en maken nu een serie werken op locatie voor- en bij Filmtheater ’t Hoogt.

#Lume

Wij manipuleren licht op een analoge experimentele manier met allerlei (gevonden en huis-tuin-keuken) materialen waardoor het licht en het materiaal transformaties ondergaan.


Dit doen we door middel van het vormen, dan wel breken van bekende reacties van lichtbronnen en materialen. Op deze manier manipuleren we de visuele identiteit van het medium en gebruiken we het op een andere manier dan dat het bedoeld is. We kunnen van te voren niet voorspellen hoe de materialen en het licht reageren. Hierdoor ontstaan verassende en onvatbare voorstellingen.


De werken/installaties die door dit experimentele proces worden gevonden toont Lume aan het publiek met de boodschap dat er in elektrisch licht veel verborgen schoonheid zit. Wij willen een eye-opener zijn om deze verborgen kunst letterlijk aan het licht te brengen, omdat je veel  lichtinstallaties ook in het dagelijks leven kan tegenkomen.

Partners

Wij hebben ons werk getoond op de zelf geïnitieerde exposities Teaser 01 - Under Construction en Teaser 02 - Take off.


Ook stond ons werk op Bring Your Own Beamer - afsluiter van het Nederlands Film Festival, Watdajel - Indoor Music and Art Festival en in de Voorstraat tijdens Le Guess Who.


Als laatste zijn we een samenwerking aangegaan met filmtheater ’T Hoogt waar we een installatie hebben gemaakt die de hele voorgevel van het pand verlicht, deze installatie blijft een half jaar te bewonderen.


Voor in de toekomst staat de Ag (academie galerie) nog op het lijstje.