HKU

Nieuwe ervaringen en mensen kunnen eng zijn. Voor Ondertussen in Amsterdam is een sociaal experiment bedacht waarmee de eerste stappen gezet kunnen worden om oude en nieuwe Nederlanders met elkaar te verbinden.

Apage


Wij zijn Apage, een cultureel initiatief ontstaan uit een samenwerkingsopdracht binnen HKU. We zijn een team studenten van verschillende studies, en zijn door de organisatie Ondertussen in contact gebracht met de case van AZC Bijlmerbajes. Samen hebben wij een sociaal experiment bedacht waarin mensen elkaar op een minder confronterende manier kunnen ontmoeten.


In een zoektocht naar iets dat voort zou kunnen blijven bestaan aan het einde van dit project, en wat op meer mensen effect zou kunnen hebben dan enkel de bewoners van het AZC, is Apage geboren. Plat gezegd, een vriendenboekje voor mensen die elkaar niet kennen. Door vragen in het boekje te zetten die anders moeilijk te stellen zijn, kunnen we zowel luchtige als moeilijke onderwerpen openbreken. Elkaar leren kennen door middel van de dingen die ons verschillend maken is hierin de kern. Het boekje is een manier om die enge drempel van direct contact weg te nemen.

Meer informatie

Partner:

Ondertussen Amsterdam


Website:

facebook.com/apagecommunity