HKU

Met Image and Media Technology (IMT) word je beeldmaker van de toekomst.

Een groeiende markt

Het medialandschap verandert snel. Steeds meer apparaten, steeds meer beeldschermen, steeds meer informatiestromen, steeds minder lineair, steeds vaker parallel.

Wat ga je doen? Je kan aan het werk bij een productiehuis als Circus Family of Post Panic. Je kan aan het werk bij een ontwerpstudio als From Form of Moniker. Je kan ook als specialist aan het werk, bijvoorbeeld bij Lemonade. Als autonome maker. Je kan ook je eigen studio beginnen.

Studio's van afgestudeerden

Hieronder vind je hyperlinks naar voorbeelden van wat oud-studenten doen.

videokunstenaarvormgeverinstallatie-ontwerperveejaybeeldalchemistpostproduction supervisormotion graphics designerdevelopervisual effects artistanimation artistregisseurvisual storytellerprojection artist

Visual Artist

Oud-student Johan Rijpma is een kunstenaar die in zijn werk op een speelse en onderzoekende manier een creatieve samenwerking aangaat met eenvoudige onderwerpen uit zijn omgeving. Binnen zijn systematische en analytische aanpak reflecteert hij op zijn eigen veronderstelde controle ten opzichte van de onvoorspelbaarheid van het alledaagse leven. Zie hier ‘Tape Generations’

Motion graphic designers

Oud-studenten Tom en Berend van studio Botoboto maken bewegend beeld door het combineren van live action, motion graphics, animatie en visuele effecten. Zie hier de leader van ‘Zondag met Lubach’.