HKU

Image and Media Technology (IMT) is voor avant-garde mediamakers, vertellers, kunstenaars, uitvinders en regisseurs van de toekomst.

Waarom Image and Media Technology (IMT) bij HKU Media?

Als IMT-er maak je beeldverhalen die jouw publiek raken, verleiden, prikkelen, verbazen en activeren. Het is een studie waarin je doorlopend experimenteert, ontwerpt en innoveert met actuele kunst-, video- en mediatechnieken. Je maakt ervaringen en verhalen die er toe doen voor verschillende publieksgroepen en situaties. Een kritische blik richting technologie en maatschappij vinden we belangrijk.


Niet alleen op traditionele media zoals televisie, YouTube en filmscherm zijn jouw beeldverhalen te vinden, maar ook in ruimtelijk werk, projecties, augmented reality, virtual reality en apps. Afhankelijk van de context werk je bijvoorbeeld via computer, op papier of maak je een ruimtelijke installatie met bewegend beeld, geluid en sensoren.


Naast een theoretische onderbouwing ontwerp je voornamelijk door te doen. Kijken, voelen, maken en ervaren zijn een wezenlijk onderdeel van het creatieve proces. Bij IMT werk je ook samen aan projecten met externe partners, organisaties, festivals en bedrijven van afgestudeerden. Zo leer je in de praktijk en maak je contact met je toekomstige collega’s.

Wat leer je?

Je gaat aan de slag met onder meer film, VR, vormgeving, analoge en digitale technieken, geluid, installatie, video-mapping, crossmedia-magazines, information design en creative coding. Je maakt kennis met media en technologie en je leert hoe je die zinvol inzet om jouw verhaal effectief te vertellen en vorm te geven.

Lees verder

Voor wie?

Je houdt van maken en je zit vol ideeën om je verhalen te vertellen met bewegend beeld. Je hebt een brede interesse in verschillende mediatechnieken en vindt het boeiend om nieuwe dingen te ontdekken. Je hebt interesse in verhalen, beeldopbouw, beweging en vormgeving. Je hebt een brede culturele en maatschappelijke belangstelling die je ook wilt laten zien in je werk.

Aanmelden en toelating

Na aanmelding via Studielink wordt contact met je opgenomen voor de toelatingsdag. Die dag gaan we samen aan het werk om erachter te komen of we bij elkaar passen. We kijken dan naar beeldende en creatieve vaardigheden en naar probleemoplossend vermogen.

Lees verder

Welk beroep?

Na je studie kun je aan de slag bij ontwerpstudio’s  en productiebedrijven van mediaproducten. Je kan ook je eigen studio beginnen of gaan ondernemen in een team.  Waar je ook voor kiest, je wordt opgeleid om in de creatieve voorhoede van het mediavak je weg te vinden.

Lees verder