HKU

In september start de Basisopleiding Media. Dit is een voorbereidende cursus van 27 vrijdagen bij HKU Media.

Deze vooropleiding is ontwikkeld voor iedereen die een bacheloropleiding van HKU Media wil doen (Illustration, Photography, Graphic Design, Audiovisual Media, Image and Media Technology of Animation).


Bij de toelating van een van deze bachelors kan de commissie je de Basisopleiding Media aanbieden. Dit betekent dat de commissie jouw creatief talent ziet maar dat dit talent nog niet voldoende is ontwikkeld om een bachelor te volgen. Je kunt dus niet specifiek toelating doen voor de Basisopleiding Media.


Gedurende het jaar maak je door hard werken intensief kennis met HKU, de studierichtingen van HKU Media en de docenten. Tijdens de Basisopleiding Media bekijken en beoordelen vakdocenten je werk. Je wordt gestimuleerd, uitgedaagd en begeleid om jouw talent verder te ontwikkelen en een goed portfolio samen te stellen.


Na de Basisopleiding Media en ben je goed voorbereid om opnieuw het toelatingsexamen te doen voor de richting van jouw keuze.

Opzet

Tijdens deze voorbereidende cursus werk je op de locatie HKU Oudenoord. Je wordt begeleid door vormgevers en beeldend kunstenaars. Daarnaast bezoek je tentoonstellingen, films, theatervoorstellingen en krijg je opdrachten voor thuis.

Inhoud

Bij de Basisopleiding Media ligt de focus op de zes studierichtingen van HKU Media: Illustration, Photography, Graphic Design, Audiovisual Media en Image and Media Technology of Animation. Je leert omgaan met het creatieve proces en daarbinnen met idee-ontwikkeling in de gekozen studierichting. Tegelijkertijd werk je aan je portfolio. De volgende onderwerpen komen aan bod.

• Conceptontwikkeling
• Beeldend proces
• Verdieping in gekozen studierichting
• Kunsttheorie

Er zijn werkbesprekingen en beoordelingen per vak (individuele beoordeling). De werkschouw aan het van de cursus is je eindpresentatie. Bij voldoende inzet en ontwikkeling kun je opnieuw toelating doen voor de bacheloropleiding Illustration, Photography, Graphic Design, Audiovisual Media, Image and Media Technology of Animation.

Toelating

Je kunt geen toelating doen voor de Basisopleiding Media. Alleen bij een toelating van Illustration, Photography, Graphic Design, Audiovisual Media, Image and Media Technology of Animation kun je doorverwezen worden naar deze voorbereidende cursus.

Meer informatie

HKU Servicebalie Studentzaken
030-2091540
sz@hku.nl

Feiten

• Duur: 27 weken, september tot april

• School: HKU Media

• Locatie: Oudenoord 700, 3513 EX Utrecht

• Les op vrijdag van 10.00 uur tot 15.15 uur

• Kosten: 1050,- (exclusief materiaal/gereedschap +/- 200 euro)

• Studielast van gemiddeld 6 tot 8 uur per week (inclusief huiswerk)

• Let op: je kunt je niet aanmelden voor deze basisopleiding, maar alleen doorverwezen worden na een toelating voor een HKU Media-bachelor.