HKU

Na aanmelding via Studielink wordt contact met je opgenomen voor de toelatingsprocedure.

Afhankelijk van de bacheloropleiding die je kiest, geldt dat 1 op de 4 tot 1 op de 8 aanmelders wordt toegelaten.

Vooropleiding

Je dient minimaal te beschikken over een vwo-, havo-, mbo (niveau 4)- of een gelijkwaardig diploma. Daarnaast moet je tevens over voldoende artistieke aanleg beschikken.

Algemene toelatingseisen HKU-bachelors

Hoe werkt het?

Tijdens deze selectie beoordelen we aan de hand van vastgestelde criteria of je geschikt bent en in aanmerking komt voor de studie van je keuze. Tegelijkertijd krijg jij een goed beeld van de door jou gekozen richting.


Na je aanmelding bij Studielink ontvang je de thuisopdrachten. Deze ga je samen met je portfolio uploaden. Aan de hand hiervan maakt de toelatingscommissie een selectie en nodigt je uit voor de toelatingsdag.


Tijdens de toelatingsdag heb je een gesprek. Je krijgt vragen over je werk, de thuisopdrachten, je motivatie, je achtergrond, je inspiratiebronnen en je verwachtingen van de studie.


Binnen 10 werkdagen na de toelatingsdag kun je de uitslag van je toelating via e-mail verwachten. Je kunt toegelaten of afgewezen worden. Bij de toelating wordt rekening gehouden met het aantal beschikbare plaatsen.

Beoordelingscriteria

Gedurende het hele toelatingsproces hanteren we als beoordelingscriteria:

• Conceptueel vermogen  
• Eigenheid en diversiteit
• Algemeen beeldend vermogen

• Passende vaardigheden en technisch vermogen

• Communicatieve en reflectieve vermogens
• Affiniteit met het vakgebied

• Culturele en maatschappelijke belangstelling

Kan ik me nog aanmelden?

Voor Audiovisual Media is het maximaal aantal aanmeldingen bereikt.


Kijk op de centrale pagina Status Toelatingen om te zien voor welke opleidingen aanmelding nog mogelijk is.


Alternatief voor AVM

Als je wel interesse hebt in visual storytelling en naast film- ook met andere technieken (zoals stop-motion, analoog werk, of technologie) wilt werken, wijzen we je graag op de afdeling Image and Media Technology (IMT)


Bij IMT werk je al experimenterend aan het ontwerpen en vormgeven van verhalen. Het verschil is dat de vorm waarop je het verhaal visualiseert per project anders kan zijn: bijvoorbeeld een videowerk waarin ook met animatie en analoge technieken gewerkt is; of een grafisch vormgegeven videoprojectie op gebouwen of festivals.

Aanmelden voor Image and Media Technology is nog wel mogelijk.

Toelatingsdata 2020

  • 13-02-2020
  • 12-03-2020
  • 16-04-2020
  • 04-06-2020

Toelatingsopdrachten

De toelatingsopdrachten zijn bedoeld om jou een zo goed mogelijk beeld te laten geven van jezelf en je talenten. De toelatingscommissie moet aan de uitwerking van je opdrachten kunnen zien wat je ideeën zijn en wat je kunt. Het proces, dus hoe je juist tot deze uitwerking van je opdracht bent gekomen, is hierbij belangrijker dan het eindproduct.

Je portfolio

Een AVM-portfolio bestaat gemiddeld uit:
• divers zelfgemaakt videomateriaal zoals: korte films, fictie, documentaire, videoclips, making of materiaal, montage oefeningen
• fotografie
• eigen geschreven scenario’s, filmplannen
• tekeningen, storyboards, moodboards

Toelatingsdag

Naar aanleiding van je aanmelding word je door ons ingedeeld voor een toelatingsdag. Deze datum is bindend. Houd er rekening mee dat je voor het maken van de toelatingsopdracht gemiddeld zo’n drie weken de tijd nodig zal hebben.

Uitslag

Nadat je op gesprek bent geweest, krijg je per e-mail bericht of je bent toegelaten (en voor welke afstudeerrichting) of bent afgewezen. Nadere toelichting op de beoordeling kan helaas niet worden gegeven.

Het is ook mogelijk dat de toelatingscommissie jouw talent ziet, maar dat dit talent nog niet voldoende ontwikkeld is voor de bacheloropleiding. De commissie kan je dan toelaten voor de Basisopleiding Media.

Waar is de toelating?

Bachelor of Design in Audiovisual Media volg je bij HKU Media, locatie Oudenoord 700.

Bekijk HKU Media

Aanmelden in het kort

1. Meld je met je DigiD aan via Studielink


2. Doe toelatingsexamen

3. Schrijf je in via Studielink