HKU

Lifeless"In onze film hebben we een parallel proberen te trekken tussen techniek en een levend wezen, om zo het idee te geven dat de techniek an sich ook een bepaalde schoonheid kan hebben."

Depart at 22Wiep Teeuwisse - in 2015 aan HKU afgestudeerd als animator - heeft met haar eindexamenfilm 'Depart at 22' in 2016 de Cristal prijs voor beste eindexamenfilm gewonnen tijden het internationale animatiefilmfestival in het Franse Annecy.

Depart at 22' is een korte animatiefilm over de vergankelijkheid van een jong, mooi vrouwenlichaam en de angst om kwijt te raken wat je hebt. Wiep haar associatieve en po√ętische animatiefilm is grotendeels met de hand getekend op papier en gemaakt met analoge technieken.

Between You and MeBetween You and Me is de korte animatiefilm waarmee Quentin Haberham, Henry Brummelman en Rutgher Jousma zijn afgestudeerd.
De animatiefilm bestaat uit een combinatie van een gefilmde omgeving en 3d karakters en gaat over het overwinnen van de drempelvrees om op een leuk meisje af te stappen. De film speelt zich af in een middelbare school, die de studenten als miniatuur set hebben gebouwd.

Sheeped AwaySheeped Away tells the tale of a farmer who just wants to be with his beloved sheep. When a giant UFO enters his life to claim his sheep, what will he do to keep them safe from harm? And can he do this without waking his monstrous wife?

Mac 'n' CheeseWhen you find yourself running scared and running out of energy, there's only a few options left to outrun your opponent through the southern desert. Stopping at nothing, watch these two guys wear each other out and rip through boundaries hitherto unbroken. Enjoy the ride!

HoutHout vertelt het verhaal van een gepensioneerde houtbewerker die zijn dagen slijt in een besneeuwd bos. Zijn passie is het vervaardigen van houten dieren. De animatie is gemaakt door tweedejaarsstudenten in vijf maanden tijd.

Little FreakLittle Freak is een ontroerende korte film over een misvormde jongen die optreedt als circusattractie.

GrachtGracht gaat over Harry en zijn gigantische zoon die samen een verhuisbedrijfje runnen. Het lijkt een doodnormale dag, maar er gebeuren ineens ongewone dingen.