HKU

Voor het werkveld Event leer je om in concepten te denken bij het organiseren van voornamelijk zakelijke evenementen. Wat is het doel van het evenement en hoe kun je dat tot in elk hoekje uitdragen?

Wat kan het werkveld Event voor jou betekenen?

Van de aankleding tot de hapjes die op een event worden geserveerd, elk detail kan het doel versterken of ervan afleiden. Waar zitten eventueel knelpunten in de organisatie van het event? Hoe voorkom je die? Je leert niet alleen dit te begrijpen en een zakelijk doel te vertalen naar een goed concept. Je kunt jouw evenement ook succesvol organiseren, financieren en promoten. 


Bij een 'zakelijk evenement' denk je misschien niet zo snel aan creativiteit, maar dat is juist heel belangrijk! Een creatieve blik kan een 'saai' evenement omtoveren tot een avontuur waarbij de gasten op een leuke manier verrast worden, bijvoorbeeld door interactieve attracties. Als dat dan ook nog een duidelijke link heeft met het doel van het evenement, kan dit er juist voor zorgen dat het evenement een (zakelijk) succes wordt.


Je verdiepen in het werkveld Event betekent dat je deze creatieve blik – hoe zet ik mijn zakelijke doel om in een creatief concept dat werkt – tot in de puntjes leert beheersen. Bovendien leer je die blik combineren met de meer concrete, zakelijke kant van evenementen. Hoe organiseer je evenementen, hoe krijg je de financiering rond, hoe zorg je dat de juiste mensen erop af komen, etc.


Richt je je helemaal op dit werkgebied, dan studeer je af als een specialist met waarschijnlijk al flink wat organisatie-ervaring en een netwerk waarmee je gelijk aan de slag kan.


Maar ook als je nog niet weet waarin je je wilt specialiseren, heb je heel veel aan deze kennis. Je weet hoe je overzicht houdt over een complex geheel, hoe je moet plannen, onderhandelen met zakelijke partners en je hoofd koel moet houden tijdens een crisis. Daarnaast kun je een creatief concept bedenken bij een zakelijk doel, én steeds schakelen tussen hoofdzaken en bijzaken. Of het nu binnen een bedrijf is of toch voor je eigen onderneming – met deze kennis is er geen project dat jij niet succesvol kunt leiden!