HKU

De Bachelor Art and Economics met specialisatie in het werkveld Games and Interaction leidt je op tot gameproducer (project)manager of ondernemer in de wereld van games en interactie.

Je leidt het creëren en produceren van een game of interactieve toepassing in goede banen. Je zorgt dat het product op tijd, binnen het budget en volgens de (kwaliteits)eisen van de opdrachtgever en de consument wordt afgeleverd. Of je werkt aan het ontwikkelen van een eigen game van een team gamemakers, bijvoorbeeld in een eigen gamestudio of eigen project.


Wat leer je?

Als games and interaction manager zorg je ervoor dat creatieve makers optimaal hun werk kunnen doen. Dit leer je doordat je theorie direct koppelt aan de praktijk: je werkt tijdens de opleiding al in projecten met gamestudenten en interaction designers.

Tijdens de opleiding leer je onder andere:
• Leiding geven aan creatieve teams
• Projectmanagement van creatieve producties zoals (eigen) games en interactieve producten
• Business aspecten en marketing voor games herkennen en toepassen
• Juridische aspecten van games en interactieve toepassingen herkennen

• Een gamestudio leiden en opzetten.


Studieprogramma

In deze richting verken je het vakgebied van de games and interaction manager. Je leert creatieve teams te managen en ervoor te zorgen dat zij hun werk optimaal kunnen doen.

 

Tijdens je hele studie werk je aan opdrachten van externe opdrachtgevers, of aan het maken van een eigen gameproductie, samen met creatieven. Je werkt bijvoorbeeld samen met de afstudeerrichtingen Game Design, Game Development of Interaction Design, waardoor je de (game)makers heel goed leert kennen en met hen kan werken aan het opzetten van een eigen gamestudio of hen kan helpen met business- en marketingvraagstukken.

Eerste twee jaar

De eerste twee jaar volg je het algemene kunstmanagementprogramma aan HKU Kunst en Economie in Utrecht. Daarnaast maak je breed kennis met de vakgebieden: kunst, design, fashion, muziek, theater, event, games en media. Naarmate de studie zich vordert, ga je je verder specialiseren in een werkveld.

Bij de keuze voor het werkveld Games and Interaction concentreer je je op Games en Interactieve toepassingen.

Lees verder

Derde jaar

In het derde jaar werk je in projectgroepen aan een opdracht van een externe organisatie (of aan een eigen game van een team van gamestudenten) en loop je een half jaar stage. Het is mogelijk om deze stage in het buitenland te lopen.

Vierde jaar

Tijdens het vierde jaar doe je in Labs onderzoek voor een externe opdrachtgever, of je werkt samen met gamestudenten aan het opzetten van een eigen gamestudio (op eigen initiatief). Je rondt je studie af met een individueel afstudeeronderzoek. Het is ook mogelijk om af te studeren met je eigen onderneming.

Feiten

• Graad: Bachelor of Arts (CROHO-code 34951)

• Voltijdstudie van 4 jaar (240 ECTS)

• Selectie via loting en decentraal

• Locatie: HKU Kunst en Economie

Studiekosten

Studie in Cijfers

Waarom deze studie?

Omdat je samen studeert met je toekomstige collega’s: HKU-studenten die games en interactieve installaties maken. De opleiding is praktijkgericht: in het derde en in het vierde jaar werk je samen met gamestudenten en interaction design studenten en leert hen goed kennen.

 

In de gamesindustrie is veel behoefte aan professionals die kunnen werken aan de business kant van een gamestudio en die gespecialiseerd zijn in gameproductie, business en marketing. Als je tijdens je studie al veel in de games industrie bent, netwerk opdoet en door het samenwerken met gamestudenten het creatieve proces van gameontwikkeling goed leert kennen, zijn er in dit vakgebied goede kansen!

 

Je doet dat uiteraard niet alleen: tijdens de opleiding krijg je les van docenten die werkzaam zijn in de praktijk van games en interaction design. Je krijgt dus de meest actuele informatie en kennis, en bouwt tijdens de opleiding al een netwerk op.


Meer info en contact

Bezoek de open dag voor meer informatie over deze opleiding.
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de Servicebalie Studentzaken, sz@hku.nl of op 030-2349440.

Heb je een vraag voor studenten? Stel hem dan op de Kunst en Economie Facebookpagina.