HKU

De Bachelor Art and Economics met specialisatie in het werkveld van Event leidt je op voor creatieve functies in de zakelijke evenementenbranche.

Je leert over conceptontwikkeling, marketing, financiering en organiseren. Voornamelijk evenementen met een zakelijke doelstelling staan centraal, experience design en creativiteit.

Wat leer je?

Je leert zakelijke evenementen ontwikkelen die bijvoorbeeld imagoversterking of de lancering van een nieuw product als doel hebben.

Tijdens de opleiding leer je onder andere:
• je creativiteit te ontwikkelen
• conceptueel denken
• hoe je goede klantcontacten opbouwt en onderhoudt
• een zakelijk evenement te ontwerpen en organiseren
• werken met een begroting en budget
• de economische waarde van een zakelijk evenement onderscheiden
• werken in en met een team.

Studieprogramma

Met de specialisatie in dit werkveld verken je het vakgebied van de eventmanager: evenementen, congressen en beurzen. Je leert werken in creatieve teams en omgaan met opdrachtgevers die vanuit een communicatievraag een evenement als middel willen inzetten.

De nadruk ligt op de ontwerpende kant van het evenementenvak, waarbij creativiteit en vakkennis worden ingezet.

Tijdens je hele studie werk je in projectgroepen aan opdrachten, van interne en van externe opdrachtgevers.

Eerste twee jaar

De eerste twee jaar volg je het algemene kunstmanagementprogramma aan HKU Kunst en Economie in Utrecht. Daarnaast maak je breed kennis met de werkvelden: beeldende kunst, design, event, games en interactie, media, muziek en theater. Naarmate de studie zich vordert, ga je je verder specialiseren in een werkveld.

Bij de keuze voor het werkveld Event leer je het landschap van zakelijke evenementen kennen, zakelijke events ontwikkelen en organiseren.

Lees verder

Derde jaar

In het derde jaar werk je in projectgroepen aan een opdracht van een externe organisatie en loop je een half jaar stage. Het is mogelijk om deze stage in het buitenland te lopen.

Vierde jaar

Tijdens het vierde jaar doe je in Labs onderzoek voor een externe opdrachtgever. Je rondt je studie af met een individueel afstudeeronderzoek. Het is ook mogelijk om af te studeren met je eigen onderneming.

Feiten

• Graad: Bachelor of Arts (CROHO-code 34951)

• Voltijdstudie van 4 jaar (240 ECTS)

• Selectie via loting en decentraal

• Locatie: HKU Kunst en Economie

Studiekosten

Studie in Cijfers

Waarom deze studie?

Deze studie is uniek in Nederland, omdat zij wordt gegeven aan een kunsthogeschool. Verder richt de opleiding zich specifiek op het ontwikkelen van je ontwerpende kwaliteit in een commerciële context. Tijdens je opleiding heb je de kans om studenten die bezig zijn met kunst-, design-, fashion-, muziek-, theater-, games- of mediaproducties te leren kennen. Daarnaast loop je stage. Je werkt veel samen in projectgroepen. De opleiding is dus heel praktijkgericht.

Flora Futura: technologische kunst in een donker bos

Samenwerkingsproject HKU-studenten Event Management en Interactive Performance Design voor Staatsbosbeheer

Meer info en contact

Bezoek de open dag voor meer informatie over deze opleiding. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de Servicebalie Studentzaken, sz@hku.nl of op 030-2091540.


Heb je een vraag voor studenten? Stel hem dan op de Kunst en Economie Facebookpagina.