HKU

Art and Economics is een vierjarige voltijd bacheloropleiding, waarbij je je in verschillende werkvelden binnen de kunst, cultuur en creatieve industrie kunt specialiseren.

Eerste jaar

In het eerste jaar van je opleiding ontwikkel je zakelijke vaardigheden. Je krijgt onder andere vakken als bedrijfskunde, marketing en projectmanagement. Je werkt met medestudenten in een team aan uitdagingen zoals het opzetten van een onderneming, het maken van een ondernemingsplan of het organiseren van een marketingcampagne. Je verkent een van de verschillende werkvelden, zoals muziek, evenementen, mode, design, beeldende kunst, theater, media of games en interactie.

Maar ook leer je te denken als de kunstenaar, de ‘maker’. Je ontwikkelt inzicht in het creatieve proces van kunstenaars en creatieve industrie. Daarin leer je je op te stellen als zakelijk partner, organisator, marketeer en econoom.

Tot slot maak je in het eerste jaar ook kennis met de geschiedenis van de kunsten.

Tweede jaar

In het tweede jaar leer je te werken als een verbinder (connector) van de creatieve wereld met andere sectoren. Met een creatieve blik probeer je tot oplossingen te komen voor bijvoorbeeld maatschappelijke vraagstukken op het gebied van zorg, veiligheid of duurzaamheid. Binnen deze vraagstukken werk je met andere creatieven uit verschillende werkvelden, zoals muziek, theater, media et cetera.

Belangrijke hulpmiddelen waarmee je leert werken, zijn storytelling en beeld. Beelden en verhalen worden gebruikt zodat een concrete boodschap beter aansluit bij de beleefwereld van de gebruiker.

Aan het einde van het studiejaar kies je één of meer werkvelden, waarbinnen je een project gaat uitvoeren en netwerken op gaat bouwen. Of je start samen met anderen een eigen onderneming.

Derde en vierde jaar

In het derde en vierde jaar van je studie loop je een grote stage binnen een werkveld. Daarnaast heb je keuze uit verschillende mogelijkheden en geef je zo je eigen leertraject vorm. Je besluit bijvoorbeeld een minor binnen of buiten HKU te volgen, je doet een eindopdracht voor een externe opdrachtgever of je werkt aan jouw eigen afstudeerproject.

Meer info en contact

Bezoek de open dag voor meer informatie over deze opleiding. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de Servicebalie Studentzaken, sz@hku.nl of op 030-2349440.

Heb je een vraag voor studenten? Stel hem dan op de Kunst en Economie Facebookpagina.