HKU

In het derde jaar lopen onze studenten een aantal maanden stage bij een organisatie om zich voor te kunnen bereiden op het werkveld.

Maar ook al in het eerste en tweede jaar zijn onze studenten hard opzoek naar organisaties waar zij een dagje kunnen snuffelen.

STAGE LOPEN BIJ JOUW ORGANISATIE

Wat houdt de samenwerking in?

Onze studenten worden al tijdens de studie zo goed mogelijk voorbereid op hun toekomstige werkveld. In het derde jaar van de studie lopen ze een half jaar stage. Zij lopen als junior medewerker mee binnen jouw organisatie waar zij werken aan een stage-opdracht. Bovendien voeren zij ook zelfstandig een onderzoek uit t.b.v. de organisatie.

Een student zal hiervoor opzoek gaan naar vraagstukken die bij de organisatie “op de plank liggen”, en die ruimte bieden voor verbetering van de processen.

USP van dit project
Onze derdejaars zijn door het project gestuurd onderwijs dat wij geven al gewend om zelfstandig aan de slag te gaan. Bovendien profiteer je van hun meest actuele kennis. Ze draaien mee met de dagelijkse werkzaamheden, doen onderzoek en misschien nog wel belangrijker: ze kijken met een frisse blik naar je organisatie.

Wie?
Een derdejaarsstudent. De begeleider vanuit school komt ook een keer langs bij jullie organisatie.

Wanneer + tijdsinvestering

Groep 1: september t/m januari (start met werven van stagiaires in mrt/apr)
Groep 2: februari t/m juni (start met werven van stagiaires in okt/nov)
Iedere 6 weken is er een terugkomdag voor onze studenten.

Werkgevers zijn over het algemeen zeer tevreden over de hands-on-mentaliteit van onze studenten. Maar vanzelfsprekend heeft een stage ook een leeraspect. Als organisatie moet je wel bereid zijn om de studenten te ondersteunen bij de eerste stappen binnen de organisatie en het voeren van voortgangsgesprekken over de ontwikkelingen van zijn/haar werkzaamheden.

Waar?
Zij lopen 5 maanden stage bij een organisatie.

Kosteninvestering

Bij de stage in jaar 3 is het gebruikelijk om een stagevergoeding te betalen aan de student. Jouw organisatie maakt hierover zelf afspraken met de stagiair. De HKU beschikt over een standaard stage-overeenkomst waarin deze afspraken moeten worden vastgelegd.

ALTERNATIEF: 1 DAG MEELOPEN


Tijdens het eerste en tweede jaar lopen onze studenten ook al één dag mee om het werkveld te verkennen. Jouw organisatie legt al in een vroeg stadium een band met een student, wat in de toekomst tot verrassende nieuwe samenwerkingen kan leiden. Daarmee help je onze studenten om al kennis te maken met het “echte” werkleven en een netwerk op te bouwen.


CONTACT

Zoek jij stagiaires of wil je een student de kans geven om een dag mee te lopen? Laat het ons weten.


Stagevacatures kun je mailen naar:

jitske.hirs@hku.nl

06 23 91 61 99