HKU

In het tweede jaar kunnen studenten twee weken aansluiten bij een internationaal seminarprogramma waar zij zich over uiteenlopende sociaal maatschappelijke vraagstukken buigen.

SAMENWERKEN TIJDENS IMAGINING TOMORROW

Wat houdt deze samenwerking in?
Imagining Tomorrow is een internationaal seminarprogramma waarbij Kunst en Economie studenten samenwerken met studenten van andere HKU schools, maar ook met studenten van een Business school uit Karlsruhe, een Mediaopleiding uit Mechelen, kunstmanagementopleidingen uit Helsinki en Brno, een Design opleiding uit Chicago, een Designschool uit Mumbai of een architectuuropleiding uit Pakistan. Dit programma wordt gehost door verschillende opleidingen en vind twee keer per jaar ergens anders plaats, een keer aan de HKU en een keer in het buitenland.

De studentengroepen buigen zich in 2 weken tijd over uiteenlopende (sociaal maatschappelijke) vraagstukken. Uiteindelijk ontwikkelen zij concepten en presenteren deze (in het Engels) aan jullie als opdrachtgever.

USP van dit project

Het is een internationaal en multidisciplinair gezelschap dat in korte tijd (2 weken) voor je aan de slag gaat en aan wicked problems werkt.

Wie?

Iedere opdrachtgever krijgt 3 teams. De groepen staan onder begeleiding van HKU docenten en docenten van onze partnerscholen.


In principe werven wij alleen opdrachtgevers voor de editie in januari, maar ook bij de edities in het buitenland streeft HKU ernaar om partners met interessante vraagstukken te betrekken en mee te nemen in het programma.

Wanneer, waar + tijdsinvestering
Dit programma duurt twee weken en vindt twee keer per jaar, afwisselend bij een andere onderwijsinstelling op de wereld, plaats.

Voorbeelden van eerdere projecten

  • Het Rode Kruis: Hoe voorkom je een ramp?
  • Ministerie van Justitie en Veiligheid: Hoe voorkom je geweld tegen hulpverleners?
  • Witteveen en Bos: Ontwerp in de openbare ruimte

Kosteninvestering

Kosten voor deelname: 200 euro per team. Je krijgt 3 teams, dus in totaal 600 euro.

Bekijk de andere samenwerkingsvormen:


Organisatiekunde > Jaar 1

Design Thinking > Jaar 2

Incubate > Jaar 2

Minoren > Jaar 3

• Afstudeeronderzoek > Jaar 4

Stages en snuffeldagen


CONTACT

Enthousiast geworden om samen te werken of nog aanvullende vragen?


Mail of bel dan naar:

jitske.hirs@hku.nl

06 23 91 61 99