HKU

Het werkveld Theater gaat over uitbeelden. Wat zijn manieren om een bepaalde inhoud zo goed mogelijk over te brengen? Welke beelden, geluiden en hoofdpersonen passen daarbij?

Wat leer je?

Het moderne theater maakt niet alleen meer gebruik van 'de theaterzaal', maar gaat spannende cross-overs aan met o.a. film en interactieve media. Of op locatie. Als jij wilt leren hoe je op de meest indringende manier een verhaal kan overbrengen, maar ook hoe je met theater een wijk of een gemeenschap dichterbij elkaar kan brengen én hoe je dat kunt vertalen naar de organisatie en cultureel ondernemerschap, ben je hier op de goede plek.


Richt je je op het werkveld Theater, dan word je manager in de theatersector. Je hebt een neus voor nieuwe en belangrijke ontwikkelingen in de theaterwereld, en de juiste zakelijke instincten om nieuwe markten en financiële kansen aan te boren. Na je afstuderen heb je een groot netwerk en kun je zo aan de slag. Jij bent de onmisbare organisator achter de schermen bij gezelschappen, theaters, schouwburgen en festivals. Je wordt zakelijk leider van een theatergezelschap. Of productieleider van een theaterfestival. Of marketeer bij een schouwburg.

Maar ook als je nog niet weet waarin je je wilt specialiseren, heb je heel veel aan deze kennis. Kijken met een theatrale blik betekent zien wat het concrete verhaal is in een ogenschijnlijk 'abstracte' situatie. Stel bijvoorbeeld, een bedrijf in sportartikelen wil reorganiseren: dat is nog geen verhaal. De medewerkers zijn waarschijnlijk niet enthousiast. Door het verhaal concreet te maken kun je ze wel motiveren: 'Wij willen dat sportmerk worden dat iederéén aanmoedigt, niet alleen mensen met een killer body. Daarvoor moeten we vriendelijker worden'. Kijken met een theatrale blik en het goede verhaal vertellen, zorgt er dus voor dat je mensen (en klanten!) meekrijgt.