HKU

Het werkveld Games is groeiend en enorm populair. Zeker als je breder denkt dan alleen ’computerspellen’.

Wat leer je?

Binnen het werkveld Games vallen de apps op je smartphone en een digitale interactieve installatie in een museum. Maar ook gamification binnen een product en speltoepassingen in de zorg. In een wereld die steeds meer afhankelijk is van interactieve systemen, is de vraag naar managers die deze systemen begrijpen, groter dan ooit. Het werkveld Games beslaat een groot gebied.


Zeker als je nagaat dat je eigenlijk de hele dag met interactieve- en digitale systemen te maken hebt. Van de incheckpoortjes op het station tot de verslavende spelletje op je telefoon. Dit werkveld is nog heel jong en onderzoekt zichzelf voortdurend. Waarom is een bepaalde game zo verslavend? Kun je met een interactief systeem een emotie opwekken? Wat zijn toepassingen van interactie- en spelprincipes die het leven leuker en beter maken?


Je verdiepen in Games betekent meegroeien met een werkveld in ontwikkeling. Er is een enorme behoefte aan managers die inzicht hebben in de principes van spel en interactie. Dit inzicht combineer je met zakelijke en economische kennis.


Richt je je helemaal op dit werkgebied, dan specialiseer je je bijvoorbeeld in gameproductie, -business en/of -marketing. Je werkt aan de zakelijke kant van een games- of interactiestudio en weet de creatieve aspecten van het vak te koppelen aan business-strategieën. Als je afstudeert heb je de vaardigheden en (dankzij je HKU-connecties) het netwerk om direct aan de slag te gaan.


Maar ook als je nog niet weet waarin je je wilt specialiseren, heb je heel veel aan deze kennis. Interactieve systemen worden steeds belangrijker, ook binnen bedrijven. Daarnaast kunnen spel- en interactietoepassingen ingezet worden om het leven leuker te maken. Bijvoorbeeld door met een game patiënten in een ziekenhuis te stimuleren tot bewegen, of door medewerkers van een bedrijf met een spel nuttige dingen te laten leren. Snap jij de principes achter deze systemen én kun je zakelijk nadenken over de toepassingen ervan? Dan is er geen bedrijf dat niet op zoek is naar jou.