HKU

Het derde jaar is opgedeeld in twee blokken. De ene helft bestaat uit het lopen van een stage. Het andere deel van het jaar volg je binnen of buiten de HKU een minor naar keuze.

JAAR 3 > MINOR & STAGE


STAGE LOPEN

De helft van het derde jaar loop je fulltime stage. Stagelopen is dé manier om nieuwe dingen te leren, ervaringen op te doen en jezelf te ontwikkelen. Je loopt mee in een organisatie waar je zelfstandig werkzaamheden uitvoert.


Je kiest een organisatie die bij jou past en waar jij je thuis voelt. Studenten liepen eerder bijvoorbeeld stage bij: Warner Music Benelux, Talpa, Amsterdam Dance Event, Het Wereld Natuur Fonds, Sanoma, Museumnacht en de Kunstbende. Je kunt er ook voor kiezen om een internationale stage te lopen.


Je zet de theorie, die je tijdens je opleiding geleerd hebt, in tijdens je stagewerkzaamheden. Bovendien onderzoek je waar jouw voorkeur voor een expertisegebied, werkveld of beroep naar uitgaat.


MINOR VOLGEN
De andere helft van het jaar volg je binnen óf buiten de HKU een minor. Een minor bestaat uit een aantal vakken of één groot vak dat je zelf kiest op basis van eigen wensen en interesses.


Stel: je vindt naast de opleiding Kunst en Economie ook het onderwerp communicatie interessant, dan kun je dus de helft van je derde jaar besteden aan een minor die te maken heeft met communicatie.


Minoren worden aangeboden om je de kans te geven je breed te ontwikkelen. Je kunt een minor volgen aan de HKU, maar ook bij een ander instituut. Soms volgen studenten hun minor ook op een buitenlandse universiteit of hogeschool, zo doen ze ook internationale ervaring op. 


Bekijk hier het minorenaanbod binnen de HKU.

UNIEK VOOR JAAR 3:

  • Je kunt aandacht geven aan jouw eigen interesses
  • Je leert de praktijk goed kennen
  • Je hebt meerdere mogelijkheden om naar het buitenland te gaan