HKU

Na de zomervakantie is het zover. Een nieuw avontuur aan HKU. Met de opleiding Kunst en Economie in het verschiet staan er veel nieuwe ervaringen op je te wachten.

Nieuwe studie, stad en nog veel meer..

Erg leuk dat je bij HKU Kunst en Economie komt studeren! Na de zomer komt het spannende begin van je studietijd. Een nieuwe opleiding, een compleet nieuw schoolgebouw, veel nieuwe mensen en misschien zelfs een nieuwe stad! We houden je - nadat je bent aangenomen - via de mail op de hoogte van praktische zaken.

Voordat je met de opleiding van start gaat, nodigen we je graag uit voor exposities en andere evenementen. Zo kun je alvast kennismaken met je medestudenten en HKU Kunst en Economie.

Studeren bij Kunst en Economie

Begin je in september 2018 met je studie bij HKU Kunst en Economie? Dan is deze informatie voor jou.

Op de middelbare school ben je gewend dat docenten het huiswerk regelmatig controleren. Bij ons gebeurt dat eigenlijk nooit. De lesstof bijhouden en werk maken is je eigen verantwoordelijkheid. Dat vraagt soms veel discipline. Je hebt meer vrijheid om je eigen tijd in te delen en je studieritme te bepalen. Je krijgt in de eerste maanden een hoop nieuwe indrukken te verwerken. Geen zorgen, de ervaring leert dat het snel went. Bovendien sta je er niet alleen voor: tutoren kunnen je helpen bij problemen en studie- en onderwijsinhoudelijke vragen.

Introductiedag donderdag 30 augustus Kunst en Economie

Wil jij samen met jouw medestudenten voor de aankomende vier jaar, het avontuur aangaan? Meld je dan nu aan voor de introductiedag van HKU Kunst en Economie op donderdag 30 augustus! Deze dag is door huidige studenten, voor jou als toekomstige student georganiseerd. Het belooft een dag te worden vol spanning en sensatie. Een dag waarop je ontelbaar veel handen zal schudden, nieuwe namen tevergeefs probeert te onthouden en nieuwe indrukken krijgt van de stad Utrecht en jouw medestudenten. Een spannende maar uitdagende periode van jouw leven staat op het punt te beginnen en op deze dag maak je een gezellige, belevenisvolle start.


Noteer: Donderdag 30 augustus 2018


Tijd: van 11.00 uur – ca. 19:30 uur (inclusief lunch en diner)


Dit neem je mee:

  • Een opgeladen OV-chipkaart mocht je je OV studenten kaart nog niet hebben.
  • Contant geld en pinpas - identiteitsbewijs - medicijnen (indien nodig).
  • Smartphone met camera of compact camera en genoeg geheugen en oplader.
  • Een extra flesje water bij warm weer, een regenponcho bij regen.
  • Een (rug)tas.

Startlocatie: HKU Kunst en Economie aan de Oudenoord 700 (HKU).

Wie zin heeft is na het officiële introductieprogramma uitgenodigd door onze studievereniging AFU, om de dag dansend en/of borrelend af te sluiten. Hierover ontvangen jullie binnenkort meer informatie van AFU zelf.


Betaling: De aanmelddatum is verlopen. Voor eventuele vragen  kan je contact opnemen met maria.thomas@hku.nl of lilly.dehaan@hku.nl.

Je krijgt rond 14 augustus een bevestiging via e-mail. Ga ervan uit dat als dit bedrag is afgeschreven van je bankrekening de aanmelding bij ons is binnengekomen.

Heb jij een allergie of andere dieetwensen? Geef het dan door via dit e-mailadres. Algemene vragen? Mail ons gerust!


Rondgang HKU campus: Voor alle nieuwe eerstejaars wordt er buiten deze introductiedag maar wel in dezelfde week een rondgang (niet verplicht) over de verschillende HKU locaties georganiseerd. Houd voor meer informatie ook deze pagina in de gaten. De rondgang voor Kunst en Economie is vrijdag 31 augustus.

Start Collegejaar

Collegejaar 2018/2019 start op maandag 3 september. Vanaf eind augustus staat het rooster van de eerste tien weken op de HKU Studentportal/K&E. Een e-mailadres en een wachtwoord voor de HKU Studentportal ontvang je als je inschrijving volledig is, vanaf half augustus.


Vanaf eind augustus vind je ook op de Portal:

  • Informatie over waar je wanneer wordt verwacht voor de start van het collegejaar.
  • Het jaarrooster 2018-2019.
  • De modulebeschrijvingen van alle vakken.
  • Informatie over de planning van toetsing en herkansingen.

Mocht je al eerder benieuwd zijn, lees dan Startinfo jaar 1 en houd de HKU Studentportal in de gaten; alle informatie die al bekend is, wordt eerder geplaatst.

Boekenlijst

Klik hier voor de boekenlijst 2018-2019. Je mag zelf weten via welk kanaal je de boeken bestelt. Studystore is een mogelijkheid.

Laptop

Een eigen laptop is aanbevolen omdat op HKU een beperkt aantal computers beschikbaar is. HKU studenten krijgen korting op Apple producten via Surfspot.

Let op: je hoeft niet persé een Apple computer aan te schaffen. Uiteraard mag de laptop ook van een ander merk zijn.

Belangrijke data

• 13 augustus: UIT, Utrechtse Introductie Tijd

• 30 augustus: introductiedag HKU Kunst en Economie

• 31 augustus: rondleiding HKU campus

• 3 september: aanvang lessen

Contact met Servicebalie

Voor vragen over studeren aan HKU, mail naar sz@hku.nl of bel de Servicebalie Studentzaken op 030-2091540.