HKU

De Bachelor Crossover Creativity leidt je op tot een nieuw type maker. Met jouw kennis van ontwerpprocessen draag je bij aan creatieve oplossingen voor vraagstukken die in de samenleving spelen.

Vooropleiding en skills

Je dient minimaal te beschikken over een vwo-, havo-, mbo (niveau 4)- of een gelijkwaardig diploma. Als je havo doet met een CM-profiel, is het voor deze opleiding verplicht om ook wiskunde in je pakket te hebben.

Hoe werkt het?

Nadat je je via Studielink hebt aangemeld voor de Bachelor Crossover Creativity ontvang je meer informatie over de toelatingsprocedure, de toelatingsopdrachten en de datum van de toelatingsdag waarvoor je bent ingedeeld.

De toelatingsopdracht bestaat uit het uploaden van een cv en een motivatie in de vorm van een videopitch.

Na ontvangst van je cv en motivatie ontvang je per mail een tweetal thuisopdrachten. Deze neem je mee naar de toelatingsdag. De toelatingsdag van de Bachelor Crossover Creativity heeft het karakter van een kennismaking tussen jou, je medestudenten en de docenten.
 

Via een workshop, je gemaakte werk voor de thuisopdrachten én een persoonlijk gesprek verkennen we samen of dit de opleiding is die bij jou past. We zijn op zoek naar studenten met diverse achtergronden en interesses, en daarom vinden we jouw motivatie voor deze studie extra belangrijk.

Toelatingscriteria

Op de toelatingsdag kijken we naar de volgende criteria:

  • motivatie voor juist deze opleiding
  • aanleg om te maken en problemen op te lossen
  • zin om te experimenteren, reflecteren, onderzoeken
  • betrokkenheid bij actuele maatschappelijke vraagstukken
  • interesse in cultuur en creativiteit
  • affiniteit met technologie en de menselijke kant daarvan
  • communicatieve vermogens
  • plezier hebben in samenwerken
  • zelfstandigheid en initiatief
  • eigenheid en diversiteit

Algemene toelatingseisen HKU bachelors

Toelatingsdata

Er zijn verschillende toelatingsdata in de periode januari t/m juli. Afhankelijk van wanneer je je aanmeldt, word je ingedeeld op de eerstvolgende toelatingsdag. De datum ontvang je na aanmelding samen met de deadline van aanleveren van je cv en motivatie.

Waar is de toelating?

De Bachelor Crossover Creativity wordt gegeven op verschillende HKU locaties. De toelating vindt plaats op Nieuwkade 1 in Utrecht.Bekijk het volledige opleidingsaanbod van HKU College

Aanmelden in het kort

1. Meld je met je DigiD aan via Studielink

2. Doe toelatingsexamen

3. Schrijf je in via Studielink

Contact

Meer weten over aanmelden en toelating? Neem dan contact op met HKU Servicebalie Studentzaken via sz@hku.nl.

Adres: Nieuwekade 1, 3511 RV Utrecht

Telefoon: 030-2091540