HKU

De Bachelor Crossover Creativity leidt je op tot een nieuw type maker. Met jouw kennis van ontwerpprocessen draag je bij aan creatieve oplossingen voor vraagstukken die in de samenleving spelen.

Vooropleiding en skills

Je dient minimaal te beschikken over een vwo-, havo-, mbo (niveau 4)- of een gelijkwaardig diploma. Als je havo doet met een CM-profiel, is het voor deze opleiding verplicht om ook wiskunde in je pakket te hebben.

Hoe werkt het?

Nadat je je via Studielink hebt aangemeld voor de Bachelor Crossover Creativity ontvang je meer informatie over de toelatingsprocedure, de toelatingsopdrachten en de datum van de toelatingsdag waarvoor je bent ingedeeld. 

De toelatingsopdracht bestaat uit het uploaden van een motivatiebrief en een opdracht. Aan de hand van de toelatingsopdrachten maakt de toelatingscommissie een selectie van kandidaten die worden uitgenodigd voor een toelatingsgesprek. Het gesprek duurt ongeveer 20 minuten.

We kijken bij de toelating vooral naar je motivatie, wie je bent, wat je fascineert en wat je bezighoudt. De beoordeling van de toelatingsopdracht gaat niet zozeer over goed en niet goed, we willen inzicht krijgen in de creatieve invalshoeken die je kiest en welke keuzes je maakt. Dat geeft ons een beeld van hoe je naar de wereld kijkt, wat je belangrijk vindt en hoe je dat concreet en tastbaar maakt.

Toelatingscriteria

Op de toelatingsdag kijken we naar de volgende criteria:

  • motivatie voor juist deze opleiding
  • aanleg om te maken en problemen op te lossen
  • zin om te experimenteren, reflecteren, onderzoeken
  • betrokkenheid bij actuele maatschappelijke vraagstukken
  • interesse in cultuur en creativiteit
  • affiniteit met technologie en de menselijke kant daarvan
  • communicatieve vermogens
  • plezier hebben in samenwerken
  • zelfstandigheid en initiatief
  • eigenheid en diversiteit

Algemene toelatingseisen HKU bachelors

Toelatingsdata

Er zijn verschillende toelatingsdata in de periode januari t/m juni. De datum ontvang je na aanmelding samen met de deadline van aanleveren van je motivatiebrief en de opdracht.


Waar is de toelating?

De Bachelor Crossover Creativity wordt gegeven op verschillende HKU locaties. De toelating vindt plaats op HKU Pastoe Fabriek in Utrecht.

Bekijk het volledige opleidingsaanbod van HKU College

Aanmelden in het kort

1. Meld je met je DigiD aan via Studielink

2. Doe toelatingsexamen

3. Schrijf je in via Studielink

Contact

Meer weten over aanmelden en toelating? Neem dan contact op met HKU Servicebalie Studentzaken via sz@hku.nl.

Adres: Nieuwekade 1, 3511 RV Utrecht

Telefoon: 030-2091540